Esbjerg Kommune

Lukning af daginstitutioner og skoler i Esbjerg fortsætter til efter påske

Del

Heldigvis er smitten med coronavirus faldet markant i de dele af Esbjerg, der i den seneste tid har været hårdt ramt. Dog vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed, at det endnu er for tidligt at genåbne de daginstitutioner og skoler, der siden den 19. marts midlertidigt har været lukkede. Derfor bliver lukningen nu forlænget til og med den 5. april.

Det går heldigvis den rigtige vej med smitten i de dele af Esbjerg, hvor mange borgere i de seneste uger har været smittet med coronavirus. Det viser markante fald i både de lokale smittetal og det samlede incidenstal for Esbjerg Kommune, og det er tegn på, at den målrettede og opsøgende indsats virker.

Som et forebyggende tiltag blev alle daginstitutioner og skoler i de tre sogne Jerne, Kvaglund og Grundtvig midlertidigt lukket i sidste uge, og lukningen bliver nu forlænget til og med den 5. april. Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er det nemlig endnu for tidligt at genåbne daginstitutioner og skoler og risikere, at smitten får ny fart.

Nødpasning fortsætter

Det betyder, at den nuværende midlertidige lukning af fem folkeskoler og ti kommunale og selvejende daginstitutioner fortsætter til efter påske, så børn og skoleelever må vende tilbage tirsdag den 6. april. På skolerne har eleverne påskeferie fra undervisningen i næste uge, men forlængelsen af lukningen betyder, at også SFO’er og klubber skal holde lukket.

Både daginstitutioner og skoler har fra denne uge sat tilbud om nødpasning i gang for de børn, der af forskellige grunde ikke kan være hjemme, og den mulighed kan forældrene også bruge i de tre hverdage op til påskens helligdage. Nødpasningen er etableret enkeltvis for hver daginstitution og skole på steder uden for de smitteramte områder.

Indsats har god effekt

Esbjerg Kommune fortsætter med at følge udviklingen i smitten tæt og arbejder videre med aktiviteterne, som har vist sig at have god effekt.

”I sidste uge kunne vi heldigvis se, at den stigende kurve knækkede, og tallene begyndte at falde igen. Vi er gået intensivt til værks og har taget alternative metoder i brug for at informere, vejlede og hjælpe, så vi sammen kunne få vendt udviklingen. Nu skal vi holde fast og banke smitten endnu længere ned, så vi forhåbentlig også trygt og sikkert kan genåbne daginstitutioner og skoler efter påske. I højtiden vil jeg gerne opfordre alle til at være forsigtige og opmærksomme, så vi kan holde coronasmitten fra døren”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Vigtigt at blive testet

Det er fortsat vigtigt at lade sig teste for coronavirus, så eventuel smitte kan blive opsporet og smittekæderne brudt. Få et overblik over de aktuelle muligheder for test på Esbjerg Kommunes hjemmeside: www.esbjerg.dk/om-kommunen/corona/teststeder

Hvor gælder lukningen?

Forlængelsen af den midlertidige lukning gælder følgende steder:

  • Bakkeskolen Cosmos, Præstegårdsskolen Urban, Kvaglundskolen Signatur, Rørkjær Skole Urban og Esbjerg Ungdomsskoles afdeling i Novrup.
  • Børnenes Kontor, Børneuniverset, Tinghøjen, Børnehuset Novrupvej, Bydelens Børnehus, Grønnegården, Rørkjærhusene, Børnehuset Bøndergårdsvej (lige nu genhuset på Præstegårdsskolen og i Lykkegårdsparken), Valmuen og Børnehuset Kvaglund.
  • Derudover forlænges også lukningen af de to private daginstitutioner, Jerne Børnehave og Troldehulen Kvaglund.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Arne Nikolajsen, direktør, Sundhed & Omsorg, tlf. 23 47 71 28, arni@esbjerg.dk

  

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum