Lolland Kommune

Løvfrøsture, kortlægning og samarbejde på tværs

Del

Sektoren for Kultur, Fritid og Borgerservice kigger i deres årsberetning tilbage på et år med masser af aktivitet og samarbejde, og et år hvor både muligheder og udfordringer i kultur og fritidslivet blev kortlagt.

Flere skal med, og yderområderne skal ses

Sektoren for Kultur, Fritid og Borgerservice gennemførte i foråret 2017 en omfattende kortlægning af kultur- og fritidslivet på Lolland i samarbejde med et eksternt konsulentfirma. Kortlægningen viste en stor tilfredshed med kultur- og fritidslivet, men samtidig pegede den på en række udfordringer. Blandt andet en stor social ulighed i kultur- og fritidsdeltagelsen og en øget utilfredshed i yderområderne. På baggrund af kortlægningen er der derfor udpeget en række områder, der skal sikre en bredere deltagelse og øget fokus på yderområderne. Sektoren har blandt andet i 2017 indgået samarbejde med Den Boligsociale Helhedsplan for at at nå ud til en bredere gruppe af unge med musikundervisning, ligesom der er afholdt løvfrøsture for de ældre på plejecentrene og igangsat landsbyklyngeforløb.

Lolland i forandring

Kortlægningen og sektorens beretning viser tydeligt, at det ikke bare er den store verden, der er i forandring, men også kultur og fritidslivet på Lolland. I 2017 er der derfor foretaget forskellige ændringer og tiltag for at tilpasse sig udviklingen og nye behov. Kultur- og fritidssektoren har etableret en ungepulje for at gøre det nemt for de unge at søge om tilskud til aktiviteter. Derudover er der vedtaget en ny aktivitetstilskudsmodel, der forenkler ansøgningsprocedurerne, og der er blevet arbejdet videre med masterplanen for udvikling af kommunens faciliteter. Alle disse tiltag har til formål at få så mange som muligt til at blive aktive, og heldigvis er der allerede rigtig mange aktive på Lolland. Beretningens nøgletal viser, at over 10.000 borgere er aktive i de mere end 330 foreninger, der drives af hundredevis af engagerede frivillige.  

Samarbejde på tværs

Frivilligt engagement og iderigdom er der masser af på Lolland, men for kunne skabe gode resultater, en positiv udvikling og ikke mindst for at kunne give borgerne den bedste service, er det helt centralt, at der bliver samarbejdet på tværs af kommunale sektorer, frivillige foreninger, kulturaktører, virksomheder, selvorganiserede borgergrupper og andre grupper. Årsberetningen beskriver, hvordan der allerede på en række områder bliver samarbejdet på tværs, og det er noget, den nye Fritids- og Kulturudvalgsformand Tine Vinther Clausen gerne vil have meget mere af:

”Jeg er glad for at kunne læse, at der på kultur- og fritidsområdet allerede er stort fokus på at skabe samarbejde på tværs, ikke mindst mellem de forskellige kommunale sektorer. For mig er det nemlig ikke afgørende, hvilken sektor der skaber det gode resultat og den positive udvikling, så længe vi bare får dem skabt. Det afgørende er, at borgerne får de bedst mulige vilkår for kunne være aktive i kultur- og fritidslivet, for at møde meningsfulde fællesskaber og for i det hele taget at kunne leve et godt liv på Lolland,” udtaler den nyvalgte udvalgsformand. 

Nøgleord

Kontakter

Per Voetmann
Sektorchef for Kultur, Fritid og Borgerservice
Tlf. 29 28 76 02

Tine Vinther ClausenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

23 34 15 34

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum