Beskæftigelsesministeriet

Lovforslag: Overgangsordning for supplerende dagpenge gøres permanent

Del

Folk, der har opbrugt retten til supplerende dagpenge, skal ikke miste en hel måneds dagpenge, hvis de arbejder blot en enkelt dag. Et bredt flertal i Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der gør den nuværende overgangsordning for supplerende dagpenge permanent.

En overgangsordning, der udløb 1. oktober 2018, sikrede, at folk, der havde opbrugt retten til supplerende dagpenge, kunne få udbetalt dagpenge i måneder, hvor de fx havde få dages beskæftigelse.

Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at gøre overgangsordningen permanent, og at de nye regler skal have tilbagevirkende kraft fra 1. oktober 2018.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- I en tid med stor efterspørgsel på arbejdskraft er det helt afgørende, at vores dagpengesystem understøtter alle former for arbejde – også kortvarige ansættelser. Derfor er jeg glad for, at vi nu gør overgangsordningen for supplerende dagpenge permanent, så ingen risikerer at miste en hel måneds dagpenge, hvis de arbejder blot en enkelt dag.

Lovforslaget får tilbagevirkende kraft, så perioden fra 1. oktober og frem til 19. december 2018, hvor lovforslaget træder i kraft, ikke får negative konsekvenser for folk, der har opbrugt retten til supplerende dagpenge. Det betyder, at nogle personer vil få efterreguleret deres dagpenge.

Find det vedtagne lovforslag her.


Baggrunden for lovforslaget
Som et led i det nye dagpengesystem, der trådte i kraft i 2017, gik man over til et månedsbaseret dagpengesystem, hvor dagpengene opgøres og udbetales pr. måned. Supplerende dagpenge opgøres dog fortsat i uger. Det muliggør, at hvis man arbejder en eller to dage i løbet af en uge, kan man modtage supplerende dagpenge i resten af ugen. Men for folk, der har modtaget supplerende dagpenge i 30 uger og dermed har opbrugt retten til supplerende dagpenge, har reglerne den konsekvens, at de ikke længere kan modtage dagpenge i måneder, hvor de har arbejdet. Hvis de fx arbejder en eller få dage i løbet af en måned, vil de ikke kunne få dagpenge i de øvrige dage i måneden, fordi de ikke længere har ret til supplerende dagpenge.

Det var en del af dagpengeaftalen at indføre en overgangsordning, som frem til 1. oktober 2018 sikrede, at der fortsat blev talt i uger, efter at man mistede retten til supplerende dagpenge. Det er denne ordning, der nu gøres permanent med det vedtagne lovforslag.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum