Salling Group

Louise Gade ny HR-direktør i Salling Group

Del

Det er en særdeles erfaren leder, der senere på året bliver budt velkommen af 48.000 kolleger, når hun overtager ansvaret for HR i Danmarks mest mangfoldige detailhandelsvirksomhed

Credits: Inge Lynggaard, Lynggaardhansenfoto.dk
Credits: Inge Lynggaard, Lynggaardhansenfoto.dk

Tidligere Aarhus-borgmester og nuværende prorektor på VIA University College Louise Gade tiltræder til efteråret som ny Executive Vice President for HR i Salling Group. Med 10 millioner indkøbsture om ugen i Salling Groups butikker i Danmark, Tyskland og Polen spiller medarbejderne en helt afgørende rolle, og som ansvarlig for udviklingen af 48.000 kolleger er det et betydeligt ansvarsområde, den nye koncern HR-direktør kan se frem til.

Efter en omfattende search-proces har Salling Group udpeget Louise Gade som HR-ansvarlig, fordi hun netop rummer den kombination af visionær ledelsesstil, erfaring og sunde værdier, som funktionen og virksomheden kræver, forklarer Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

- Louise har igennem hele sin karriere turdet stille sig i spidsen for udfordrende forandringer og gjort det med en grundlæggende respekt og omsorg for dem, det hele handler om. Hun er indbegrebet af samfundssind, integritet og stålsathed, og det vil i den grad komme både kunder og kolleger i Salling Group til gode fremover, siger Per Bank.

Selv siger Louise Gade om sit skifte fra det offentlige til detailhandel:

- Salling Group er kendetegnet af en meget handlekraftig historie og stærke værdier, og virksomheden har en central placering i danskernes hverdag. At få mulighed for at være en del af ledelsen i en sådan aktør anser jeg for et privilegium. God ledelse og engagerede medarbejdere i alle dele af forretningen er helt afgørende for den service og kundeoplevelse, vi kan tilbyde, og det ser jeg utroligt meget frem til at bidrage til at vedligeholde og udvikle, siger Louise Gade.

Nøglefunktion i virksomheden og samfundet
Livslang læring, kompetenceudvikling og personaleadministration har været faste elementer i store dele af Louise Gades karriere og lederstillinger. Tidligere har hun været blandt andet ansvarlig for HR på Aarhus Universitet og direktør på VIA University College, ligesom hun har været med i en række udvalg, tænketanke og bestyrelser med fokus på netop efter-/videreuddannelse, arbejdsmarked og erhvervsfremme.

I dag er Salling Group en af de danske virksomheder, der opretter og sikrer flest elev- og praktikpladser, og er blandt de organisationer, som beskæftiger flest forskellige nationaliteter og hjælper medborgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage mod et job. I 2017 blev Salling Fondene eneejere af Salling Group, og med fondsejerskabet følger et øget ønske om at tage aktiv del i det omkringliggende samfund.

- Som 100 procent fondsejet virksomhed er det helt afgørende for os at tage del i samfundsudviklingen og bidrage positivt til verden omkring os. Det gælder ikke mindst i forhold til de mennesker, der udgør forretningen, medarbejderne og kundegrundlaget. Her får Louise en nøglefunktion, og vi glæder os til at få hende om bord i Salling Group, siger administrerende direktør i Salling Group Per Bank.

På posten som HR-ansvarlig efterfølger Louise Gade Peter Poulsen, der fratrådte tidligere på året efter seks år i rollen. Louise Gade tiltræder funktionen som Executive Vice President, HR, i Salling Group den 1. oktober.

CV, Louise Gade (f. 1972)

Karriere:
2018 - 2019 VIA University College - Prorektor
2015 - 2018 VIA University College - Direktør for VIA Efter og videreuddannelser samt Direktionsmedlem VIA UC
2009 - 2015 Aarhus Universitet - Vicedirektør med ansvar for HR
2006 - 2009 Aarhus Kommune - Rådmand for Børn og Unge
2002 - 2006 Aarhus Kommune - Borgmester
Forud herfor bl.a. advokatfuldmægtig og advokat.

Uddannelse:
2001 Advokatbestalling
1991 - 1997 Cand.jur., Aarhus Universitet

Udvalgte øvrige nuværende hverv:
Formand for Bestyrelsen for det nationale forskningscenter ICROFS
Næstformand for bestyrelsen for Nordea Fonden
Næstformand for bestyrelsen for Nordea Bankfonden
Medlem af bestyrelsen for Bikuben Fonden
Medlem af bestyrelsen for ”Lær for Livet”
Medlem af Seniortænketanken, Beskæftigelsesministeriet
Medlem af følgegruppen for Trepartsaftalen, Uddannelsesministeriet

Udvalgte øvrige tidligere hverv:
Medlem af Udfordringspanelet – Sammenhængsreformen, Finansministeriet
Medlem af Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme - Erhvervsministeriet
Medlem af vederlagskommissionen – Indenrigsministeriet
Medlem af Småbørnsalliancen, Egmontfonden og DEA
Medlem af bestyrelsen for TV2 Danmark A/S
Byrådsmedlem i Århus Kommune 1994 - 2009
Formand for Århus Festuges Bestyrelse
Formand for Ungdomsboligrådet under Velfærdsministeriet

Kontakter

Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, +45 8778 5002 (via Salling Group Media Relations)
Louise Gade, tiltrædende Koncern HR-direktør i Salling Group, +45 8755 1999

Billeder

Credits: Inge Lynggaard, Lynggaardhansenfoto.dk
Credits: Inge Lynggaard, Lynggaardhansenfoto.dk
Download

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Netto lancerer dagligvarer på abonnement med ny digital platform10.9.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Danmarks største dagligvarekæde Netto åbner for onlineshopping af dagligvarer med den nye digitale platform Fillop. Fillop tilbyder en skræddersyet digital dagligvareløsning, der kombinerer fast levering af basisvarer til døren med salg af ferskvarer i butikken. Dermed udvider Netto med et onlineunivers som supplement til sine over 500 fysiske butikker. Målet er 50.000 nye digitale kunder på et år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum