Louis Nielsen

Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund i fælles opfordring: Husk at få undersøgt synet

Del

På WHO’s officielle Verdens Synsdag torsdag den 14. oktober opfordrer Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen til at være opmærksom på forandringer og få undersøgt synet. 80 % af danskerne anser deres synssans som den vigtigste, men ikke alle husker at få undersøgt synet

Husk at få undersøgt synet regelmæssigt, er opfordringen fra Louis Nielsen i Dansk Blindesamfund ifm. WHO's officielle World Sight Day den 14. oktober.
Husk at få undersøgt synet regelmæssigt, er opfordringen fra Louis Nielsen i Dansk Blindesamfund ifm. WHO's officielle World Sight Day den 14. oktober.

- Selvom vi bruger synet hver dag, glemmer en del af få det undersøgt. De samme mennesker har måske en årlig tid ved tandlægen, men de har aldrig fået undersøgt deres syn. Det vil vi gerne lave om på. Derfor råber vi ekstra højt om øjensundhed i forbindelse med WHO's Synets Dag, fortæller Pernille Lindhardt Steiness, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

Vi bruger øjnene hver dag, hvert minut og hvert sekund. Alligevel får få dele af kroppen så lidt opmærksomhed som øjnene. Derfor markerer Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen sammen WHO’s ”World Sight Day”, der hvert år den anden torsdag i oktober sætter fokus på syn og synshandicap verden over – i år med temaet: Love Your Eyes – på dansk: Elsk dine øjne. I år finder Synets Dag sted torsdag den 14. oktober.

- Vi er glade for netop dét tema, for i Dansk Blindesamfund har vi et stærkt fokus på forebyggelse af øjensygdomme og forskning i behandling af øjensygdomme. Først og fremmest handler det jo om at undgå synstab blandt andet ved at reagere, når man oplever forandringer i øjnene eller synet, så man kan komme i så hurtig behandling som muligt, hvis man skulle være uheldig og få en øjensygdom. Tid er en faktor, og i dag er der mange muligheder for at bremse eller forhale udviklingen af en øjensygdom, hvis man kommer i behandling i tide. Derfor bruger vi også dagen til at sætte fokus på forebyggelse, forklarer Ask Løvbjerg Abildgaard, landsformand i Dansk Blindesamfund.

Optikeren ser de første tegn
Det er ofte optikerne, der ser de første tegn på mulige øjensygdomme. Hos Louis Nielsen Slagelse opdager butikkens optikere hvert år kunder, der har tidlige tegn på en øjensygdom, uden at de selv er klar over det.

- Kunderne bliver overraskede, når vi fortæller dem, at de har symptomer, som skal behandles, fordi de ikke selv har mærket noget. Sådan er det med nogle øjensygdomme. De giver sig først til kende, når synet allerede har taget skade, fortæller Pernille Lindhardt Steiness.

- Som optikere kan vi bidrage til at opdage tidlige tegn på synsforandringer, der kan være tegn på tidlige symptomer på øjensygdomme. Øjnene udvikler sig hele livet, og derfor er det vigtigt at få undersøgt synet regelmæssigt. Vi anbefaler hvert andet år, med mindre andet er aftalt med øjenlæge eller optiker. Hvis du aldrig har fået foretaget en synstest, anbefaler vi dig at få det gjort hurtigst muligt, fortæller Pernille Lindhardt Steiness.

Louis Nielsen har unikt øjenlægenetværk
Louis Nielsen har et unikt øjenlægenetværk, der sørger for hurtig henvisning og behandling, hvis optikerkædens optikere - i synstesten med sundhedstjek - opdager symptomer, som skal undersøges nærmere.

- Vores optiker sender billederne ind til vores netværk af øjenlæger, som sidder klar til at vurdere billederne. Vi kan altså handle hurtigt og akut, hvis vi ser symptomer på øjensygdomme, som skal undersøges nærmere. Det sikrer dig tryghed, fordi der bliver taget hånd om symptomerne effektivt og hurtigt, fortæller Pernille Lindhardt Steiness.

Louis Nielsen sender 10.000-12.000 kunder til øjenlægenetværket årligt. En lille andel af disse bliver sendt akut videre til øjenlæge, mens andre får mere faste besøg hos øjenlæge eller optiker, så der kan holdes øje med eventuelle forandringer i synet.

Færre blinde med forebyggelse
Hver dag mister 3-4 danskere synet. Man registrerer ikke mennesker på handicap i sundhedssystemet, og derfor kender man ikke antallet af mennesker med synshandicap.

- I Dansk Blindesamfund møder vi jo dagligt mennesker, der enten har mistet synet eller er født blinde. Man kan sagtens leve et godt liv med synshandicap, men mange lever også svære liv med store tab og udfordringer. Én ting er en ulykke, hvor man mister synet – den er svær at gøre noget ved, men mange øjensygdomme kan man som sagt bremse eller forsinke i udviklingen, så derfor er opmærksomhed på synet en vigtig vej til færre blinde”, siger Ask Løvbjerg Abildgaard.

Du kan bestille tid til en synstest med sundhedstjek her: https://www.louisnielsen.dk/book-synstest/vaelg-butik

Kontakter

Billeder

Husk at få undersøgt synet regelmæssigt, er opfordringen fra Louis Nielsen i Dansk Blindesamfund ifm. WHO's officielle World Sight Day den 14. oktober.
Husk at få undersøgt synet regelmæssigt, er opfordringen fra Louis Nielsen i Dansk Blindesamfund ifm. WHO's officielle World Sight Day den 14. oktober.
Download

Information om Louis Nielsen

Louis Nielsen
Louis Nielsen
Indkildevej 2A
9210 Aalborg SØ

https://www.louisnielsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Louis Nielsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Louis Nielsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum