HK Privat

Lønstigninger til skolesekretærer på privatskoler

Del

HK Privat og Aftaleenheden, som repræsenterer private skoleforeninger, har indgået en ny overenskomst, som sikrer HK’erne inden for området en lønudvikling, der matcher de offentlige ansattes.

5,05 % mere i løn over de næste tre år, fridage til seniormedarbejdere og mere ind på pensionsopsparingen. Det er de vigtigste forbedringer i den overenskomst, som HK Privat og Aftaleenheden netop er blevet enige om. Overenskomsten omfatter skolesekretærer og andre HK’ere, der er ansat på privat- og friskoler.

Udover forbedringerne, som alle HK’erne får glæde af, er der også afsat en pulje, som skal bruges til lokal løndannelse med mere.

Overenskomsten er kommet i hus efter et kort, men intenst forhandlingsforløb.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi samlet set har fået 6,75 %, der er den økonomiske ramme for det statslige område, som vi jo følger. De 6,75 % er dog ikke prangende, hvilket nok skyldes, at vi stadig står midt i coronakrisen, siger Claus Olsen, der er faglig sekretær i HK Privat og hovedansvarlig for overenskomsten.

Forbedringer til alle medarbejdere

De generelle lønstigninger på 5,02 % udmøntes i mindre stigninger, som er fordelt hen over hele overenskomstperioden. Derudover er der en lønstigning på 1,50 kr. pr. time til de timelønnede. Og altså en pulje på 1,5 % til lokal løndannelse med mere.

- Udover, at vi fik den fulde ramme, så har vi også sikret, at der er noget til alle medarbejdergrupper, forklarer Claus Olsen.

Oveni de generelle lønstigninger kan HK’erne under overenskomsten se frem til en pensionsopsparing, der vokser lidt hurtigere fremover, når pensionsbidraget stiger med 1 % til i alt 16 %. Og de medarbejdere, som har mindre end 5 år til folkepensionsalderen får 3 betalte seniorfridage.

Overenskomsten er 3-årig og løber fra 1. april 2021 til 1. april 2024. Den træder i kraft, når den er godkendt af både HK Privat og Aftaleenheden, som består af Danmarks Private Skoler, Lilleskolernes Sammenslutning og Dansk Friskoleforening.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt: Claus Olsen, faglig sekretær i HK Privat, tlf. 22920965, claus.olsen@hk.dk

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat
HK Privat
Weidekampsgade 8
+45 7011 4545

 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Ny undersøgelse: 82 % af de fynske og sønderjyske kvinder ordner familiens vasketøj1.6.2021 10:35:41 CEST | Pressemeddelelse

Kvinderne i region Syddanmark tager sig af vasketøj, madpakker og børn, mens mændene tager sig af reparation af cykler og bilen. Vores kønsroller i hjemmet er mere traditionelle, end vi måske bryder os om at indrømme. Men hvis man vil ligestilling på arbejdspladsen, så er vi nødt til også at tale om vores adfærd i hjemmet, siger Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat.

Ny undersøgelse: 65 % af kvinderne i hovedstadsområdet ordner familiens vasketøj1.6.2021 10:35:11 CEST | Pressemeddelelse

Kvinderne i region Hovedstaden tager sig af vasketøj, madpakker og børn, mens mændene tager sig af reparation af cykler og bilen. Vores kønsroller i hjemmet er mere traditionelle, end vi måske bryder os om at indrømme. Men hvis man vil ligestilling på arbejdspladsen, så er vi nødt til også at tale om vores adfærd i hjemmet, siger Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum