Dansk Byggeri

Lønningerne i byggeriet er på vej op

Del

Medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen fik pæne lønstigninger sidste år. Byggeriet er en af de brancher, hvor lønningerne steg mest i 2017. Men Dansk Byggeri mener endnu ikke, at det er kritisk.

I 2017 steg lønningerne i bygge- og anlægsbranchen med 2,9 procent, viser nye tal fra DA. Det er lidt højere end i 2016, hvor stigningen var 2,3 procent.

- Det kommer ikke bag på os, at der sidste år blev skruet en tand op for lønstigningstakten i byggeriet i forhold til de foregående år. Det er en helt naturlig konsekvens af, at det går bedre i branchen, og at bygge- og anlægsvirksomhederne har sværere at få fat i de kvalificerede medarbejdere, de har brug for, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

På hele DA-området er lønnen steget med 2,2 procent, altså lidt mindre end i bygge- og anlægsbranchen.

- Selv om lønnen stiger lidt hurtigere i bygge- og anlægsbranchen end i andre brancher, er vi endnu ikke i den kriminelle zone. Inflationen er stadig lav. Og de senere år har virksomhederne ansat markant flere, uden at det har kastet faretruende store stigninger i lønnen af sig, siger Andreas Fernstrøm.

Han fremhæver blandt andet, at bygge- og anlægsvirksomhederne har været rigtig gode til at få folk på kanten af arbejdsmarkedet i arbejde.

– Byggeriet er en af de brancher, der de seneste år har ansat flest medarbejdere, som ellers var faldet ud af arbejdsmarkedet, og mange der var opgivet og ikke var klar til at komme i job. Samtidig har det også været muligt at tiltrække medarbejdere fra udlandet. Det har været med til at tage toppen af lønstigningerne, siger analysechef Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Kontakter

Analysechef Andreas Fernstrøm, afe@danskbyggeri.dk, 21 26 66 34
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum