Lolland Kommune

Lolland Kommune skærper kontrol med leverandører af privat hjemmehjælp

Del

Styrelsen for Patientsikkerhed har 27. april givet Lolland Kommune to påbud om udarbejdelse af skriftlige retningslinjer for kommunens samarbejde med private leverandører af sundhedsydelser.

Konkret har Lolland Kommune fået påbud om:

  • Inden 7. maj 2017 skal kommunen udarbejde skriftlige retningslinjer for håndtering af sundhedsfaglige ydelser, som private leverandører udfører på vegne af kommunen.
  • Inden 7. maj 2017 skal kommunen udarbejde en skriftlig retningslinje for, hvordan kommunen sikrer, at private leverandører af sundhedsydelser på vegne af kommunen giver en patientsikkerhedsmæssig forsvarlig behandling og derudover orienterer kommunen om eventuelle patientsikkerhedsmæssige problemer og opfølgningen på disse.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger, at det er påbud, som Lolland Kommune tager til efterretning og naturligvis følger:

”Ligesom vi er i god dialog med andre tilsynsmyndigheder, så ser vi nu frem til konstruktiv dialog og vejledning fra Styrelsen fra Patientsikkerhed, så retningslinjerne bliver i overensstemmelse med deres anbefalinger. Og så det sker så hurtigt som muligt”, siger Holger Schou Rasmussen og fortsætter:

”Det har før som nu byrådets høje prioritet at tilbyde en ordentlig velfærd til vores ældre borgere. Til det hører også kontrollen af vores private leverandør, og når tilsynet vurderer, at den kontrol, vi har i dag, ikke er tilstrækkelig, så retter vi selvfølgelig ind”.

Konkret vil Lolland Kommune hurtigst muligt og senest 7. maj udarbejde de skriftlige retningslinjer som beskrevet i de to påbud. Samtidig udarbejdes der en allonge til leverandørkontrakten, hvor det præciseres, at fremtidige klager, som kommer til den private leverandør skal gives videre til kommunen for opfølgning.

Afgørelsen af 27. april 2017 fra Styrelsen for Patientsikkerhed samt Lolland Kommunes høringssvar af 21. april er vedlagt her.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum