Lolland Kommune

Lolland Kommune optimerer muligheden for flexbolig

Del

Klima-, Miljø- og Teknikudvalget har på møde den 3. februar godkendt den nye rammepolitik for Lolland Kommunes flexboligordning. Den nye ramme udnytter lovgivningen til det yderste, og gør dermed flexboligmarkedet i kommunen så attraktivt som muligt.

Konkret betyder den nye politik, som træder i kraft øjeblikkeligt, bl.a.:

  • at samtykke til flexbolig fremadrettet følger boligen fremfor ejeren
  • at man frit kan veksle mellem anvendelse af ens bolig til fritids- eller helårsbeboelse
  • at det bliver nemmere at foretage til- og ombygninger af ens flexbolig, og
  • at sagsbehandlingen gøres så hurtig og smidig som muligt.

Formand for udvalget Henrik Høegh fortæller om liberaliseringen af kommunens flexboligregler:

"Allerede i dag oplever vi stor efterspørgsel efter flexboliger. Den udvikling vil vi selvfølgelig fremme, så endnu flere finder deres nye drømmehus her i kommunen. Det er til glæde for alle parter. For vores vedkommende bidrager det til vækst, liv og udvikling, og de nye boligejere får opfyldt deres drømme om natur, fred og ro fra hverdagens stress og jag, aktiv fritid eller noget helt fjerde. Drømmene og motiverne kan være mange, men vi kan opfylde dem”, siger Henrik Høegh.

Lolland Kommune hører allerede i dag til blandt de kommuner, hvor flexboliger er mest populære. Der er siden maj 2013 giver tilladelse til 143 flexbolig-ejere. Den efterspørgsel forventes at stige med de nye fleksible regler, som også vil omfatte de nuværende ejere, og som på alle måder vil gøre det nemmere, hvad enten du vil købe, sælge eller bo i flexbolig:

”Udover at vi har udbuddet af attraktive boliger under et par timers kørsel fra København, så er det ambitionen på alle måder at gøre det nemt og fleksibelt og købe og sælge flexbolig på Lolland. Fremover vil tilladelsen følge boligen og ikke ejeren, så kan du også nemmere sælge boligen videre, og du kan veksle mellem at bruge dit hus som flex- og helårsbeboelse”.

”Hertil kommer, at vi også har trimmet kommunens sagsbehandling til det friere flexbolig-marked. Det betyder, at hvis du f.eks. søger om tilladelse til flexbolig, så vil du i de fleste tilfælde have et svar indenfor 48 timer, og hvis du bare er ude og køre en tur, og falder over en spændende bolig, så vil vi som oftest også kunne give dig en telefonisk vurdering af, om du vil kunne få tilladelse”, slutter Henrik Høegh.

Nøgleord

Kontakter

Rie Christiansen
Teamleder for Byggeri og Ejendomme
T: 54 67 64 22

Henrik HøeghFormand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget

30 12 39 72

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum