Lolland Kommune

Lolland Kommune nedsætter udsatteråd

Del

Enhedslisten og konstitueringspartierne Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti indgår teknisk valgforbund, og som en del af den aftale nedsættes der et udsatteråd i Lolland Kommune.

Enhedslisten og konstitueringspartierne er enige om, at der i 2018 oprettes et udsatteråd, der kan give udsatte borgere – f.eks. hjemløse, misbrugere og sindslidende – en stemme i den lokalpolitiske debat.  

Aftalen følger af Enhedslistens inddragelse i et teknisk valgforbund med konstitueringspartierne S, V, DF og SF. Det betyder også, at Enhedslisten kan besætte en række tillidsposter.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger:

"Jeg glæder mig over, at vi med aftalen med Enhedslisten sikrer et bredt samarbejde, også i det kommende byråd. Jo flere vi kan samle bag arbejdet for Lolland, jo bedre. Som en del af det samarbejde, ser jeg det også helt naturligt, at det brede flertal som en af de første opgaver nedsætter et udsatteråd, så vi sikrer den gode dialog med kommunens udsatte borgere." 

Et udsatteråd er et rådgivende organ for kommunalbestyrelserne i politiske spørgsmål om udsatteområdet og et lokalt talerør for socialt udsatte. Arbejdet henimod et udsatteråd i Lolland Kommune vil starte i begyndelsen af 2018, og man vil her bl.a. se til Rådet for Socialt Udsattes anbefalinger og andre kommuners erfaringer. 

Byrådsmedlem Bente Borreskov fra Enhedslisten ser frem til etableringen af et udsatteråd: 

"Det er ingen hemmelighed, at en indsats overfor de mest udsatte borgere fylder rigtig meget i Enhedslistens politiske arbejde, og her ser vi nedsættelsen af et udsatteråd som en uomgængelig nødvendighed. Jeg er derfor rigtig glad for, at Lolland kommer med på Danmarkskortet over kommuner, som lytter til sine udsatte borgere  de borgere vi i byrådet har et særligt ansvar for at lave politik for."

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

FoodDays 2018: 100 studerende præsenterer fødevareløsninger for industri og turismen på Lolland-Falster.2.5.2018 12:21pressemeddelelse

Hvordan styrker man fødevarefortællingen på Lolland-Falster, og hvordan kan den medvirke til at styrke turisme? Kan en egn blive kendt på en is lavet af overskuddet fra en hybenproduktion? Og kan en fødevareproducent finde en niche baseret på nye produkter lavet af kikærtevand? Det er nogle af de mange spørgsmål, som studerende på to uddannelser vil præsentere svaret på den 9. maj, hvor de inviterer interesserede samt professionelle inden for turisme, fødevarer og erhvervsudvikling til at være med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum