Lolland Kommune

Lolland Kommune nedsætter udsatteråd

Del

Enhedslisten og konstitueringspartierne Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti indgår teknisk valgforbund, og som en del af den aftale nedsættes der et udsatteråd i Lolland Kommune.

Enhedslisten og konstitueringspartierne er enige om, at der i 2018 oprettes et udsatteråd, der kan give udsatte borgere – f.eks. hjemløse, misbrugere og sindslidende – en stemme i den lokalpolitiske debat.  

Aftalen følger af Enhedslistens inddragelse i et teknisk valgforbund med konstitueringspartierne S, V, DF og SF. Det betyder også, at Enhedslisten kan besætte en række tillidsposter.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger:

"Jeg glæder mig over, at vi med aftalen med Enhedslisten sikrer et bredt samarbejde, også i det kommende byråd. Jo flere vi kan samle bag arbejdet for Lolland, jo bedre. Som en del af det samarbejde, ser jeg det også helt naturligt, at det brede flertal som en af de første opgaver nedsætter et udsatteråd, så vi sikrer den gode dialog med kommunens udsatte borgere." 

Et udsatteråd er et rådgivende organ for kommunalbestyrelserne i politiske spørgsmål om udsatteområdet og et lokalt talerør for socialt udsatte. Arbejdet henimod et udsatteråd i Lolland Kommune vil starte i begyndelsen af 2018, og man vil her bl.a. se til Rådet for Socialt Udsattes anbefalinger og andre kommuners erfaringer. 

Byrådsmedlem Bente Borreskov fra Enhedslisten ser frem til etableringen af et udsatteråd: 

"Det er ingen hemmelighed, at en indsats overfor de mest udsatte borgere fylder rigtig meget i Enhedslistens politiske arbejde, og her ser vi nedsættelsen af et udsatteråd som en uomgængelig nødvendighed. Jeg er derfor rigtig glad for, at Lolland kommer med på Danmarkskortet over kommuner, som lytter til sine udsatte borgere  de borgere vi i byrådet har et særligt ansvar for at lave politik for."

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00Pressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum