Lolland Kommune

Lolland Kommune med til Folketingets høring om nedrivningspuljen

Del

Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer holder 6. september høring om behovet og anvendelsen af nedrivningspuljer. Fra Lolland Kommune deltager viceborgmester og formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Henrik Høegh.

Nedrivningspuljen er puljen, hvor landets kommuner kan søge støtte til nedrivning af dårlige og overskydende boliger i det åbne land. Lolland Kommune har gjort flittig brug af puljen de sidste år, og siden 2010 har kommunen revet over 700 boliger ned. Viceborgmester Henrik Høegh er derfor inviteret til høringen for at fortælle om Lolland Kommunes praksis og erfaringer.

”Jeg vil have flere budskaber med til høringen. Det er bl.a. budskabet om, at puljen har været helt afgørende for, at vi i Lolland Kommune har kunnet knække kurven i antallet af tomme boliger. Tilbage i 2010 var der over 3.800 tomme boliger i kommunen, nu er tallet 3.200. Det er bestemt ikke alle de tilbageværende, som skal rives ned – men mange mangler stadig. Det havde vi ikke haft økonomi til uden nedrivningspuljen. Hertil kommer budskabet om, at nedrivningen giver stor lokal forbedring af nærmiljøet til glade for borgere og samfundet. Det er også en af de vigtige pointer”, siger Henrik Høegh.

Høringen finder sted 6. september fra kl. 13-16.00 på Christiansborg. Den er offentlig, kan følges live på Folketingets hjemmeside, hvor den også efterfølgende kan ses.

Programmet for høringen er vedhæftet her, ligesom der også kan læses mere hos Folketingets Udvalg for landdistrikter og småøer.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

FoodDays 2018: 100 studerende præsenterer fødevareløsninger for industri og turismen på Lolland-Falster.2.5.2018 12:21pressemeddelelse

Hvordan styrker man fødevarefortællingen på Lolland-Falster, og hvordan kan den medvirke til at styrke turisme? Kan en egn blive kendt på en is lavet af overskuddet fra en hybenproduktion? Og kan en fødevareproducent finde en niche baseret på nye produkter lavet af kikærtevand? Det er nogle af de mange spørgsmål, som studerende på to uddannelser vil præsentere svaret på den 9. maj, hvor de inviterer interesserede samt professionelle inden for turisme, fødevarer og erhvervsudvikling til at være med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum