Lolland Kommune

Lolland Kommune med til Folketingets høring om nedrivningspuljen

Del

Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer holder 6. september høring om behovet og anvendelsen af nedrivningspuljer. Fra Lolland Kommune deltager viceborgmester og formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Henrik Høegh.

Nedrivningspuljen er puljen, hvor landets kommuner kan søge støtte til nedrivning af dårlige og overskydende boliger i det åbne land. Lolland Kommune har gjort flittig brug af puljen de sidste år, og siden 2010 har kommunen revet over 700 boliger ned. Viceborgmester Henrik Høegh er derfor inviteret til høringen for at fortælle om Lolland Kommunes praksis og erfaringer.

”Jeg vil have flere budskaber med til høringen. Det er bl.a. budskabet om, at puljen har været helt afgørende for, at vi i Lolland Kommune har kunnet knække kurven i antallet af tomme boliger. Tilbage i 2010 var der over 3.800 tomme boliger i kommunen, nu er tallet 3.200. Det er bestemt ikke alle de tilbageværende, som skal rives ned – men mange mangler stadig. Det havde vi ikke haft økonomi til uden nedrivningspuljen. Hertil kommer budskabet om, at nedrivningen giver stor lokal forbedring af nærmiljøet til glade for borgere og samfundet. Det er også en af de vigtige pointer”, siger Henrik Høegh.

Høringen finder sted 6. september fra kl. 13-16.00 på Christiansborg. Den er offentlig, kan følges live på Folketingets hjemmeside, hvor den også efterfølgende kan ses.

Programmet for høringen er vedhæftet her, ligesom der også kan læses mere hos Folketingets Udvalg for landdistrikter og småøer.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10Pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum