Lolland Kommune

Lolland Kommune med til Folketingets høring om nedrivningspuljen

Del

Folketingets Udvalg for landdistrikter og øer holder 6. september høring om behovet og anvendelsen af nedrivningspuljer. Fra Lolland Kommune deltager viceborgmester og formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Henrik Høegh.

Nedrivningspuljen er puljen, hvor landets kommuner kan søge støtte til nedrivning af dårlige og overskydende boliger i det åbne land. Lolland Kommune har gjort flittig brug af puljen de sidste år, og siden 2010 har kommunen revet over 700 boliger ned. Viceborgmester Henrik Høegh er derfor inviteret til høringen for at fortælle om Lolland Kommunes praksis og erfaringer.

”Jeg vil have flere budskaber med til høringen. Det er bl.a. budskabet om, at puljen har været helt afgørende for, at vi i Lolland Kommune har kunnet knække kurven i antallet af tomme boliger. Tilbage i 2010 var der over 3.800 tomme boliger i kommunen, nu er tallet 3.200. Det er bestemt ikke alle de tilbageværende, som skal rives ned – men mange mangler stadig. Det havde vi ikke haft økonomi til uden nedrivningspuljen. Hertil kommer budskabet om, at nedrivningen giver stor lokal forbedring af nærmiljøet til glade for borgere og samfundet. Det er også en af de vigtige pointer”, siger Henrik Høegh.

Høringen finder sted 6. september fra kl. 13-16.00 på Christiansborg. Den er offentlig, kan følges live på Folketingets hjemmeside, hvor den også efterfølgende kan ses.

Programmet for høringen er vedhæftet her, ligesom der også kan læses mere hos Folketingets Udvalg for landdistrikter og småøer.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet4.9.2017 14:30pressemeddelelse

Lolland Kommune har nu sat navn på de firmaer, der har vundet konkurrencen om tømrer- og anlægsentreprisen til udførelsen af projektet Maribo Domkirke og Søbred - et projekt under Realdanias kampagne Stedet Tæller. Det er de to firmaer, anlægsgartner H. Rasch & Søn A/S fra Stubbekøbing og Ringtved A/S fra Maribo, som i dag var hos Lolland Kommune og underskrive kontrakt på opgaven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum