Lolland Kommune

Lolland Kommune hylder veteraner

Del

Alle er velkomne, når Lolland Kommune markerer flagdagen for udsendte og veteraner med en højtidelighed tirsdag den 5. september kl. 18.30-19.00 ved Veteranstenen foran Nakskov Stationsbygning. Efterfølgende er der en offentlig højtidelig i Sct. Nikolaj Kirke og til sidst en reception for kommunens veteraner i Toldboden.

Foto fra sidste års ceremoni, hvor Lolland Kommune fejrede veteranerne. (Foto: Sanne Lindstrøm)
Foto fra sidste års ceremoni, hvor Lolland Kommune fejrede veteranerne. (Foto: Sanne Lindstrøm)

”Flagdagen for udsendte og veteraner giver os alle mulighed for officielt at takke dem, som gør en forskel i verdens konfliktområder. Deres uvurderlige indsats med de omkostninger, der følger med for dem og deres familier, må vi aldrig tage for givet. Jeg håber derfor, at mange vil være med til at vise dem anerkendelse og taknemmelighed ved ceremonien 5. september. Det fortjener de,” siger viceborgmester Henrik Høegh og takker samtidig de lollandske soldaterforeninger, der har været med til at gøre arrangementet muligt.

Lolland Kommune har markeret den nationale flagdag for udsendte og veteraner siden 2015, hvor der blev sat en Veteransten op foran stationsbygningen i Nakskov. Det er også her årets ceremoni kommer til at foregå.

Kl. 18.00-18.29 ankommer veteranerne med ledsagere, og Lolland-Falster Brandvæsens Orkester spiller. Ved selve ceremonien kl. 18.30-19.00 bliver der lagt en krans ved stenen til ære for veteraner i Lolland Kommune, sunget sange og holdt taler af viceborgmester Henrik Høegh, oberstløjtnant Jørn Arne Nielsen og kaptajn og sagsbehandler i Forsvarets Center for Stabilitet Troels Graff.

Når arrangementet ved Veteranstenen slutter kl. 19.00, går et fanekommando med tambourer i spidsen til Sct. Nikolaj Kirke, hvor der fra kl.19.15-20.00 er en offentlig højtidelighed for veteranerne. Her bliver der holdt tale af sundhedsplejerske Jannie Barfod-Høj og folketingsmedlem Marcus Knuth, som begge er veteraner, og elever fra Lolland Musikskole deltager med musikalske indslag.

”Jeg ser frem til igen i år at være med til at fejre veteranerne i Lolland Kommune. Det plejer at være en ganske rørende dag med stor betydning for veteranerne og deres pårørende. Ikke mindst takket være alle dem, som kommer og er med til at bakke om dagens højtideligheder,” fortæller oberstløjtnant og direktør Jørn Arne Nielsen.

Højtidelighederne rundes af med en lukket reception I Toldboden for veteraner og deres ledsagere. Skulle der være veteraner i Lolland Kommune, som ikke har modtaget en indbydelse til receptionen med posten, bedes de henvende sig til sekretær Ulla Thaaning på mail ujts@lolland.dk senest den 31. august 2017.

Om Flagdagen for Danmarks udsendte
Formålet med Flagdagen for Danmarks udsendte 5. september er at hædre de personer, der er - eller har været - udsendt på en mission af Danmark som led i Danmarks aktive internationale engagement på baggrund af en beslutning truffet af regeringen, Folketinget eller en minister. Flagdagen blev første gang afholdt i 2009 i København. Siden da har Flagdagen bredt sig til flere kommuner i landet. Lolland Kommune deltog første gang i markeringen af flagdagen i 2015.

Nøgleord

Kontakter

Jørn Arne Nielsen
Oberstløjtnant og direktør
Tlf. 72 59 62 47

Billeder

Foto fra sidste års ceremoni, hvor Lolland Kommune fejrede veteranerne. (Foto: Sanne Lindstrøm)
Foto fra sidste års ceremoni, hvor Lolland Kommune fejrede veteranerne. (Foto: Sanne Lindstrøm)
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum