Lolland Kommune

Lolland Kommune har den hurtigste sagsbehandling i Region Sjælland

Del

Bare ni dage. Så hurtigt får du behandlet en byggesag i Lolland Kommune. Dermed er Lolland Kommune den hurtigste i Region Sjælland til at give tilladelser til lagerhaller, tilbygninger og kontordomiciler.

Tallene stammer fra Dansk Byggeri, der hvert år gør kommunernes sagsbehandlingstider op. Dansk Byggeri anbefaler selv, at det ikke tager mere end 14 dage at udstede en byggetilladelse. Når opgørelserne viser, at Lolland Kommune år efter år kan skære tid af sagsbehandlingen, så bekræfter det borgmester Holger Schou Rasmussen i, at kommunen er inde i en god udvikling.

”Den hurtige sagsbehandlingstid handler først og fremmest om, at den familie eller den virksomhed, der gerne vil have spaden i jorden i Lolland Kommune, kan få det så hurtigt som muligt. Det skal ikke være vores papirarbejde, der holder folk tilbage. Tværtimod, hvad enten du bygger til eller bygger nyt, skal vi gøre det nemt og smidigt for vores borgere og virksomheder”, siger Holger Schou Rasmussen.

Opgørelsen fra Dansk Byggeri dokumenterer ikke kun hurtig service til borgere og erhvervsliv. Den er også et stort skulderklap til de medarbejdere, der får sagsbehandlingen til at glide i det daglige.

”I byrådet kan vi udstikke retningen. Det gælder også for vores ambition om, at vi i 2020 sammen med Guldborgsund Kommune skal være de bedste kommuner at drive virksomhed i. Men det er kun dygtige og dedikerede medarbejdere, der kan omsætte ambitionerne til virkelighed. Og det kan de i den grad. Det fortæller de ni dage også”, siger Holger Schou Rasmussen.

”I dag er det den hurtigste byggesagsbehandling i Region Sjælland. I januar viste tal fra den Sociale Kapitalfond, at vores virksomheder er de bedste øst for Storebælt til at tage socialt ansvar. Og tilbage i november dokumenterede KORA, at vi er den kommune på landsplan, der bruger færrest ressourcer på administration. Tallene og udviklingen viser, at vi har noget at have vores store ambitioner i.”

På landsplan er der kun fem kommuner, hvis sagsbehandlingstid er hurtigere end Lolland Kommunes.

Opgørelsen over sagsbehandlingstider kan ses på Dansk Byggeris hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum