Blå Kors Danmark

Lokalt samarbejde sikrer julegaver til trængte familier i Vesthimmerland

Del

Et samarbejde mellem Rema 1000 i Farsø og Barnets Blå Hus Vesthimmerland har via en købmandsfond sikret julegaver for i alt 25.000 kr. til børn fra trængte familier.

Købmand Niels-Jørgen Markussen fra REMA1000 i Farsø har søgt og fået penge til julehjælp til udsatte og sårbare børn og familier hos fonden KFI Erhvervsdrivende Fond.

Mange familier er i øjeblikket økonomisk hårdt trængte pga. de stigende priser, og ofte er det dem, der i forvejen har det sværest, der også bliver hårdest ramt.

"I den nuværende situation er der ekstra brug for hygge og god julestemning, og det vil vi gerne være med til at sørge for,” siger Niels-Jørgen Markussen, der derfor er glad for, at det lykkedes at få 25.000 kr. til uddeling af julehjælp.

Rent praktisk har Niels-Jørgen Markussen indgået et samarbejde med Bog & Ide i Farsø og Barnets Blå Hus Vesthimmerland, som hjælper børn og familier fra hjem med alkohol- eller stofmisbrug, om uddelingen af julehjælpen, så julehjælpen kommer til at gå til børn fra Barnets Blå Hus.

I Barnets Blå Hus Vesthimmerland er de rigtig glade for bidraget til den gode julestemning.

”Vi møder rigtig mange familier, der er særligt hårdt presset økonomisk, og vi ser en øget efterspørgsel på julehjælp i år. Det er trist at høre de mange fortællinger fra forældre, som gerne vil gøre det godt for deres børn, men som ikke formår at finde økonomien til det,” siger Ole Smed, der er leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland.

Julehjælpen bliver fordelt ud til familier, der kommer i Barnets Blå Hus, og kommer til at bestå af en særlig værdikupon til en værdi af 500 kr., der kan benyttes i Bog & Idé i Farsø, og som kun kan bruges på børneting fra butikken.

Barnets Blå Hus, der er en del af Blå Kors Danmark, er et terapeutisk og socialt tilbud til børn og unge i alderen 0–20 år, der vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Blå Kors har i alt syv tilbud af denne type fordelt over hele landet. 

I Barnets Blå Hus kan barnet og dets familie deltage i husets aktiviteter, og det er anonymt og gratis at komme i huset.

Kontakter

Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland, 61 24 14 69

Billeder

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

TUBA og Blå Kors: Alkohol er ødelæggende og har alvorlige konsekvenser for mange danske familier - Nick Hækkerup tager fejl, når han omtaler øllet som folkets sjæl13.1.2023 13:01:45 CET | Pressemeddelelse

Det er ansvarsløst at omtale danskernes alkoholforbrug som folkesjælen og tale om øllets positive værdi for livskvaliteten, når alkohol har så alvorlige konsekvenser for så mange mennesker i Danmark - også selvom Nick Hækkerup efterfølgende har forsøgt at moderere sine første udtalelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum