Esbjerg Kommune

Lokalråd inviteres til at sætte tryghed på dagsordenen

Del

I slutningen af april inviterer Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune repræsentanter fra lokalrådene til et arrangement, som skal inspirere til lokale indbrudsforebyggende indsatser.

Esbjerg Kommunes 20 lokalråd bliver det helt centrale omdrejningspunkt i forbindelse med projektet ”Bo trygt i Esbjerg Kommune”, der skal bringe antallet af indbrud i private boliger i kommunen yderligere ned. Bag indsatsen står Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg Kommune og Bo trygt.

Det første skridt bliver taget på et digitalt møde den 29. april mellem repræsentanter for lokalrådene og aktørerne i kampagnen.

På skærmen mødes repræsentanter fra Ribe, Gredstedbro, Bramming, Sønderris med flere og de skal bl.a. drøfte, hvordan trygheden opleves i lokalområdet, og hvilke tilbud lokalrådene kan gøre brug af, hvis de gerne vil sætte fokus på at øge trygheden og forebygge indbrud. Det sker ved at tage udgangspunkt i politiets opgørelse af antallet af indbrud i Esbjerg Kommune.

-  Lokalrådene har fingeren på pulsen og ved, hvad der snakkes om hen over hækken. Hvis rådene oplever, at snakken går på at forhindre indbrud, passe på hinandens huse eller at nogle er utrygge, så byder Bo trygt på flere muligheder. Og det glæder vi os rigtig meget til at præsentere for lokalrådene, siger direktør for Børn & Kultur Jørn Henriksen, som står for at byde velkommen til det digitale møde.

På mødet vil de inviterede repræsentanter bl.a. møde vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Indsatsen kommer til at hvile på to ben. Dels kan den enkelte familie se kritisk på deres egen bolig i forhold til, om den kan sikres bedre mod indbrud. Det kan ofte gøres uden de store udgifter. Dels håber vi, at rigtig mange borgere går sammen som aktive nabohjælpere og passer godt på deres boligområde,  forklarer han.


Nabohjælp holder indbrudstyve væk

To ud af tre tyve har oplevet at blive afbrudt af årvågne naboer. Og i tilgift kan aktive nabohjælpere forhindre op imod hvert fjerde indbrud.

-  Indbrudstyve går uden om boligområder, hvor de ved, at der er risiko for at blive opdaget, fremhæver vicepolitiinspektøren.

Senere i år vil arrangørerne af Bo trygt-projektet desuden afvikle en række borgermøder, både digitalt – og når COVID-19-restriktionerne tillader det – også fysisk, hvor forebyggelse af indbrud er på dagsordenen.

Bag Bo trygt står TrygFonden, Foreningen Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Kontakter

Kommunikationsenheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi, sjyl-kommunikation@politi.dk, telefon 5642 2504.

Projektleder Christina Balslev Jespersen Saers, cbj@esbjerg.dk, telefon 7616 1867.

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum