Lolland Kommune

Lokalpolitikere i kamp på vandet

Del

Der skal kæmpes til sidste ballon lørdag 14. maj kl. 11-11.45, når der bliver afholdt ”marsvinejagt” i Nakskov Havn. Her springer politikere fra Lolland Kommunes byråd ud som søfolk i et nervepirrende opgør med hinanden og med Nakskov By, Nakskov Sejlklub og Træskibs Sammenslutningen, hvor det skal vise sig, hvem der er de bedste marsvinejægere.

13.-15. maj holder Lolland Kommune og Træskibs Sammenslutningen pinsestævne på Nakskov Havn med et væld af maritime aktiviteter og underholdning. En af hovedbegivenhederne er den såkaldte ”marsvinejagt” lørdag formiddag.

Selvom navnet kunne antyde det, er der ingen dyr, der lider overlast ved en marsvinejagt. Jagten er en kappestrid mellem flere joller, som alle får bundet en ballon på slæb. Mandskabet på hver jolle får udleveret en harpun, og så gælder det ellers for dem om at ro stærkt og få harpuneret de andres balloner, alt imens de forsøger at passe på deres egen. Ved hver harpunering får jollen udleveret en vimpel, og vinderen er den jolle, der ved kampens afslutning har fået flest vimpler.

I alt dyster 5 joller mod hinanden i lørdagens marsvinejagt. Den ene bliver bemandet med politikere fra kommunens ”røde fløj”, den anden med politikere fra kommunens ”blå fløj”, den tredje med repræsentanter for Nakskov By, den fjerde med repræsentanter fra Nakskov Sejlklub og den femte med repræsentanter for Træskibs Sammenslutningen.

 ”Kampen om at blive den bedste marsvinejæger plejer at være fantastisk underholdende for både deltagerne og ikke mindst for tilskuerne, som kan følge det hele fra havnekajen. Personligt hepper jeg selvfølgelig på Træskibs Sammenslutningens jolle, men det skal også blive spændende at se, om det er de røde eller blå politikere, der klarer sig bedst på vandet,” siger formand for Træskibs Sammenslutningen Merete Ettrup.

Til at kommentere den intense dyst, står formand for Vestlollands Turistforening Lise Simon klar:

”Jeg glæder mig til at følge marsvinejagten på nært hold og til at give deltagerne opmuntrende og helt sikkert også et par drillende ord med på vejen. Nu må vi jo se, hvor søstærke de er, og om alle mand bliver siddende i jollerne hele vejen igennem,” siger Lise Simon grinende.

Om pinsestævnet
Fredag eftermiddag fra kl. 15-23 er der fuld aktivitet på havnen i Nakskov med maritime aktiviteter, musik og mad, mens skibene anløber. Aktiviteterne fortsætter lørdag kl. 10-17. Efter Marsvinejagten vil Borgmester Holger Schou Rasmussen, Nakskovs bychef Niels Halm og Træskibs Sammenslutningens formand Merete Ettrup stå for den officielle åbning af træffet, og kl. 13-15 er der mulighed for at se skibenes flotte præsentationssejlads på fjorden. Over 60 træskibe fra hele landet har sat kursen mod Nakskov for at deltage i pinsestævnet. 

Se den fulde programoversigt for Pinsestævnet
Se programomtaler

Nøgleord

Kontakter

Merete Ettrup
Formand for Træskibs Sammenslutningen
Tlf. 28 42 56 26

Lise Simon
Formand for Vestlollands Turistforening
Tlf. 21 22 51 19

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum