DI Vestsjælland

Lokale virksomheder i Region Sjælland får regning på 73 millioner kroner

Del

Holbæk, Roskilde, Greve og Næstved er de eneste kommuner i Region Sjælland, der stadig opkræver dækningsafgift. Det betyder, at virksomhederne i de fire kommuner tilsammen får en regning på 73,2 millioner kroner. En regning som virksomhederne på resten af Sjælland slipper for. Udfas dækningsafgiften, og lad os få et afgiftsfrit Sjælland, lyder opfordringen fra DI Vestsjælland og DI Roskilde/Køge Bugt.

Det koster ekstra at drive virksomhed i Roskilde og Greve. Helt præcist skal virksomhederne i  Roskilde betale 46 millioner kroner i år, mens de i Greve skal lægge knap 17 millioner kroner. Det viser en opgørelse fra Dansk Industri.

Dækningsafgiften er en ekstra afgift på erhvervsejendomme, som kommunerne selv vælger, om de vil opkræve eller ej.

- Dækningsafgiften giver en skæv konkurrence, fordi den pålægger virksomheder i en kommune ekstraudgifter i forhold til fx nabokommuner, hvor der ikke opkræves dækningsafgift. Derfor bør Roskilde og Greve kommuner arbejde for at afskaffe denne ekstra skat på at drive virksomhed eller som minimum sætte loft over afgiften, siger Jeanet Løgsted, formand DI Roskilde/Køge Bugt.

I Næstved forventes dækningsafgiften at blive helt udfaset i 2022. I Holbæk var dækningsafgiften egentlig afskaffet, men blev genindført i 2018 på grund af dårlig økonomi i kommunen. Det betyder, at virksomhederne i Holbæk Kommune skal betale knap 8,3 millioner kroner i dækningsafgift i 2021 på trods af, at økonomien nu er genoprettet.

Formanden for DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen, ønsker derfor, at dækningsafgiften afskaffes snarest muligt:

- Det er godt at kommunens økonomi er nu på rette spor, så argumentet for at alle må bidrage til genopretningen holder ikke mere. Samtidig er det uhensigtsmæssigt, at det er postnummeret som bestemmer, hvorvidt en virksomhed skal betale dækningsafgift eller ej. Der bør være ens vilkår for alle virksomheder, uanset i hvilken kommune de har adresse. Det er på tide at sige farvel til dækningsafgiften i Holbæk, så vi alle får samme vilkår og dermed også kan tiltrække nye virksomheder til kommunen, siger han.

Fem kommuner i Jylland, to på Fyn og 30 på Sjælland opkræver dækningsafgift. I 2021 forventer de 37 kommuner tilsammen at opkræve 2,34 milliarder kroner i dækningsafgift.

Kontakter

Formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, telefon 5686 1500
Formand for DI Vestsjælland Jan Bybjerg Pedersen, telefon 2912 5168
Regional konsulent for DI Roskilde/Køge Bugt Anders H. Jensen, telefon 2713 4989

Links

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFølg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

DI Vestsjælland: Særdeles positivt at Holbæk Kommune fjerner afgift på virksomheder21.9.2021 15:59:38 CEST | Pressemeddelelse

Virksomhederne i Holbæk Kommune betaler hvert år en ekstra afgift for at drive virksomhed. Men alle partier i byrådet - med undtagelse af Enhedslisten - er nu blevet enige om, at dækningsafgiften, som er en ekstra skat på erhvervsejendomme, skal fjernes fra og med 2022. Det er en særdeles positiv beslutning, som forbedrer mulighederne for at drive virksomhed i kommunen, mener DI Vestsjælland.

Invitation til erhvervstræf i DI Vestsjælland17.5.2021 16:57:03 CEST | Presseinvitation

Journalister og fotografer er velkommen til at deltage i DI Vestsjællands erhvervstræf Torsdag 27. maj klokken 9-12 Erhvervstræffet finder sted på Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby. Det er også muligt at deltage virtuelt. Journalister og fotografer, som ønsker at deltage, skal tilmelde sig senest onsdag 26. maj til presserådgiver i DI Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829. I forbindelse med tilmeldingen skal man oplyse, om man deltager fysisk eller virtuelt. Fysisk deltagelse kræver et gyldigt coronapas. Program 9.00 Velkomst og åbning af erhvervstræffet Ved formand for DI Vestsjælland, Steen Søgaard 9.10 Fremtidens arbejdsmarked Direktør for DI Rådgivning, Kinga Szabo 9.35 Bizblok: Ny virksomhed i Vestsjælland (interview samtale og debat) Michael Juhler, Vice President HMO Operations, Chr. Hansen og Tore Gynther CEO og grundlægger, To Øl City 10.00 Vækst og udvikling i Vestsjælland Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad 10.30 Pause 10.50 Uddeling af DI V

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum