DI Roskilde Køge Bugt

Lokale virksomheder i Region Sjælland får regning på 73 millioner kroner

Del

Holbæk, Roskilde, Greve og Næstved er de eneste kommuner i Region Sjælland, der stadig opkræver dækningsafgift. Det betyder, at virksomhederne i de fire kommuner tilsammen får en regning på 73,2 millioner kroner. En regning som virksomhederne på resten af Sjælland slipper for. Udfas dækningsafgiften, og lad os få et afgiftsfrit Sjælland, lyder opfordringen fra DI Vestsjælland og DI Roskilde/Køge Bugt.

Det koster ekstra at drive virksomhed i Roskilde og Greve. Helt præcist skal virksomhederne i  Roskilde betale 46 millioner kroner i år, mens de i Greve skal lægge knap 17 millioner kroner. Det viser en opgørelse fra Dansk Industri.

Dækningsafgiften er en ekstra afgift på erhvervsejendomme, som kommunerne selv vælger, om de vil opkræve eller ej.

- Dækningsafgiften giver en skæv konkurrence, fordi den pålægger virksomheder i en kommune ekstraudgifter i forhold til fx nabokommuner, hvor der ikke opkræves dækningsafgift. Derfor bør Roskilde og Greve kommuner arbejde for at afskaffe denne ekstra skat på at drive virksomhed eller som minimum sætte loft over afgiften, siger Jeanet Løgsted, formand DI Roskilde/Køge Bugt.

I Næstved forventes dækningsafgiften at blive helt udfaset i 2022. I Holbæk var dækningsafgiften egentlig afskaffet, men blev genindført i 2018 på grund af dårlig økonomi i kommunen. Det betyder, at virksomhederne i Holbæk Kommune skal betale knap 8,3 millioner kroner i dækningsafgift i 2021 på trods af, at økonomien nu er genoprettet.

Formanden for DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen, ønsker derfor, at dækningsafgiften afskaffes snarest muligt:

- Det er godt at kommunens økonomi er nu på rette spor, så argumentet for at alle må bidrage til genopretningen holder ikke mere. Samtidig er det uhensigtsmæssigt, at det er postnummeret som bestemmer, hvorvidt en virksomhed skal betale dækningsafgift eller ej. Der bør være ens vilkår for alle virksomheder, uanset i hvilken kommune de har adresse. Det er på tide at sige farvel til dækningsafgiften i Holbæk, så vi alle får samme vilkår og dermed også kan tiltrække nye virksomheder til kommunen, siger han.

Fem kommuner i Jylland, to på Fyn og 30 på Sjælland opkræver dækningsafgift. I 2021 forventer de 37 kommuner tilsammen at opkræve 2,34 milliarder kroner i dækningsafgift.

Kontakter

Formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, telefon 5686 1500
Formand for DI Vestsjælland Jan Bybjerg Pedersen, telefon 29 12 51 68
Regional konsulent for DI Roskilde/Køge Bugt Anders H. Jensen, telefon 2713 4989

Links

Information om DI Roskilde Køge Bugt

DI Roskilde Køge Bugt
DI Roskilde Køge BugtFølg pressemeddelelser fra DI Roskilde Køge Bugt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Roskilde Køge Bugt

Prismodtager: En læreplads modner både fagligt og menneskeligt11.6.2021 10:03:43 CEST | Pressemeddelelse

Hun ankom som en ung, lidt genert, nybagt mor, men er gennem sin læretid vokset både personligt og fagligt. Hun er altid villig til at tage en ekstra opgave, hvis det hjælper hendes kolleger hos virksomheden Lyreco Danmark A/S i Roskilde. Og hun er ofte med til at give kollegerne et smil på læben. Det er grunden til, at Cecilie Lindkvist Nielsen vinder DI Roskilde/Køge Bugts Lærlingepris 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum