Danmarks Idrætsforbund

LOKALE ATLETER INTENSIVERER JAGTEN PÅ EN BILLET TIL PL

Del

Med præcis et halvt år til de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo er der fuld fokus på træningen blandt de danske atleter. I Region Sjælland er der syv atleter, der har mulighed for at kvalificere sig til den tredje største sportsbegivenhed i verden.

Mark Peters, kørestolsrugby.
Billedet er til frit redaktionelt brug.
Fotokredit: BESTSELLER for DIF
Mark Peters, kørestolsrugby. Billedet er til frit redaktionelt brug. Fotokredit: BESTSELLER for DIF

Den 24. februar er der præcis et halvt år til de Paralympiske Lege (PL). Her overtager para-atleterne scenen i Tokyo efter OL, hvor åbningsceremonien skyder legene i gang den 24. august 2021.

Syv atleter fra Region Sjælland

At deltage i det tredje største sportsevent i verden er drømmen for rigtig mange atleter – og selvfølgelig også for de danske topatleter indenfor parasport.

På nuværende tidspunkt har syv atleter i Region Sjælland mulighed for at kvalificere sig til PL. En af dem er 38-årige Mark Peters, der spiller på det danske landshold i kørestolsrugby. Holdet kvalificerede sig til de Paralympiske Lege for første gang nogensinde i sommeren 2019, da de vandt EM sølv på hjemmebane i Vejle. Nu venter de stærkeste hold i verden og det kræver hård træning.

”Med et halvt år til PL, har jeg særlig fokus på at træne så meget, som jeg overhovedet kan. Jeg prøver ikke at lade corona stå i vejen for at yde mit bedste”, fortæller den tidligere soldat fra Lille Skensved.

Det danske hold har tidligere været tæt på at kvalificere sig til PL, men det er første gang, det er lykkedes. Kørestolsrugby er en intens holdsport, der uden tvivl kommer til at få mange seerne, når kampene bliver vist - og Danmark skal op imod de helt store nationer som Australien og USA.

”Til PL er det kun de bedste otte hold, der deltager. Jeg glæder mig især til at konkurrere mod topeliten,” fortæller Mark Peters, der som en af de store profiler på holdet kan forvente at blive en de 12 udvalgte spillere, der skal med til Tokyo.

Den samlede danske trup

På landsplan er 43 atleter med i bruttotruppen. Forventningen er, at den endelige danske PL-trup ender på 23-28 atleter i ca. ti forskellige idrætsgrene. Tallet er dog forbundet med en vis usikkerhed på grund af fx udsatte kvalifikationsstævner. Indtil nu har Danmark sikret sig 22 kvotepladser – heriblandt 12 pladser til landsholdet i kørestolsrugby.

Blikket skarpt rettet mod Tokyo

På trods af et turbulent år er det nu for alvor muligt at ane Tokyo i horisonten, og hos Nicklas Bjaaland, der er chef de mission for den danske delegation, er slutspurten sat ind nu.

”Med kun et halvt år til PL har vi blikket skarpt rettet mod Tokyo. Vi arbejder intensivt for at skabe de bedste rammer for vores danske atleter. Det er en meget anderledes tid for atleterne. Det kræver dedikation og mental styrke at blive ved med at yde sit absolut bedste selv om mange kvalifikationsstævner er blevet udsat”, forklarer Nicklas Bjaaland med henvisning til pandemiens betydning for sportskalenderen.

”Vi er meget imponerede af atleternes tilgang. Både de atleter, der allerede har kvalificeret sig, men især også de mange atleter for hvem billetten ikke er i hus endnu. Derudover glæder vi os over de positive udmeldinger fra arrangørerne af de Paralympiske Lege, der giver os fuld tiltro til, at vi skal af sted og skabe begejstring og resultater med den danske paralympiske delegation,” fortæller Nicklas Bjaaland fra DIF.

Det er første gang, at DIF står for den danske delegation og arbejdet med at optimere Danmarks deltagelse til PL i Tokyo sker i tæt samarbejde med Parasport Danmark og Team Danmark.

De danske atleters vej mod Tokyo kan følges på:

Facebook – Danmark til PL

www.paralympiskelege.dk

Fakta om Mark Peters:

Alder: 38 år
Sportsgren: Kørestolsrugby
Klub: Frederiksberg Falcons
Tidligere PL-deltagelse: Nej
Funktionsnedsættelse: Benamputeret

Følgende syv atleter fra Region Sjælland er med i bruttotruppen:

Navn

Sportsgren

By

Martin Heggelund

Cykling

Roskilde

Katrine Kristensen

Dressur

Roskilde

Tina Chabert Jensen

Dressur

Viby Sjælland

Leon Jørgensen

Kørestolsrugby

Jyllinge

Mark Peters

Kørestolsrugby

Lille Skensved

Johnny Andersen

Skydning

Stevns

Jens Kristen Frimann

Skydning

Vordingborg

Fakta: Allerede udtagne danske atleter på landsplan

-             Peter Rosenmeier (bordtennis)

-             Kristel Walther (atletik)

-             Daniel Wagner (atletik)

-             Lisa Kjær Gjessing (taekwondo)

-             Amalie Vinther (svømning)

Kontakter

Nicklas Bjaaland, chef de mission, nbj@dif.dk, tlf. 29723839

Billeder

Mark Peters, kørestolsrugby.
Billedet er til frit redaktionelt brug.
Fotokredit: BESTSELLER for DIF
Mark Peters, kørestolsrugby. Billedet er til frit redaktionelt brug. Fotokredit: BESTSELLER for DIF
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum