Danmarks Idrætsforbund

LOKALE ATLETER INTENSIVERER JAGTEN PÅ EN BILLET TIL PL

Del

Med præcis et halvt år til de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo er der fuld fokus på træningen blandt de danske atleter. I Region Nordjylland er der tre atleter, der har mulighed for at kvalificere sig til den tredje største sportsbegivenhed i verden.

Line Munk Madsen og hesten Jambeau. Privatfoto.
Line Munk Madsen og hesten Jambeau. Privatfoto.

Den 24. februar er der præcis et halvt år til de Paralympiske Lege (PL). Her overtager para-atleterne scenen i Tokyo efter OL, hvor åbningsceremonien skyder legene i gang den 24. august 2021.

Tre atleter fra Region Nordjylland

At deltage i det tredje største sportsevent i verden er drømmen for rigtig mange atleter – og selvfølgelig også for de danske topatleter indenfor parasport.

På nuværende tidspunkt har tre atleter i Region Nordjylland mulighed for at kvalificere sig til PL. En af dem er dressurrytter, Line Munk Madsen, der bor i Thisted og sammen med hesten Jambeau arbejder hårdt for en billet til Tokyo.

”Med et halvt år til PL, har jeg særlig fokus på min fysiske form, og hestens kondition, så vi er bedst muligt forberedte. Vi har i det daglige meget fokus på, at Jambeau og jeg lærer hinanden endnu bedre at kende. Tillid er ekstremt vigtigt når man har en krop med mange udfordringer”, fortæller 29-årige Line Munk Madsen, der fik diagnosen muskelsvind som 18-årig.

Danmark har fire kvotepladser i dressur, men der er endnu ikke sat navn på, hvem af de danske ryttere, der skal af sted.

”Hvis jeg bliver udtaget til PL, vil jeg glæde mig mest til oplevelsen af at ride ind på et olympisk stadium og mærke hele atmosfæren”, fortæller Line Munk Madsen.

Den samlede danske trup

På landsplan er 43 atleter med i bruttotruppen. Forventningen er, at den endelige danske PL-trup ender på 23-28 atleter i ca. ti forskellige idrætsgrene. Tallet er dog forbundet med en vis usikkerhed på grund af fx udsatte kvalifikationsstævner. Indtil nu har Danmark sikret sig 22 kvotepladser – heriblandt 12 pladser til landsholdet i kørestolsrugby.

Blikket skarpt rettet mod Tokyo

På trods af et turbulent år er det nu for alvor muligt at ane Tokyo i horisonten, og hos Nicklas Bjaaland, der er chef de mission for den danske delegation, er slutspurten sat ind nu.

”Med kun et halvt år til PL har vi blikket skarpt rettet mod Tokyo. Vi arbejder intensivt for at skabe de bedste rammer for vores danske atleter. Det er en meget anderledes tid for atleterne. Det kræver dedikation og mental styrke at blive ved med at yde sit absolut bedste selv om mange kvalifikationsstævner er blevet udsat”, forklarer Nicklas Bjaaland med henvisning til pandemiens betydning for sportskalenderen.

”Vi er meget imponerede af atleternes tilgang. Både de atleter, der allerede har kvalificeret sig, men især også de mange atleter for hvem billetten ikke er i hus endnu. Derudover glæder vi os over de positive udmeldinger fra arrangørerne af de Paralympiske Lege, der giver os fuld tiltro til, at vi skal af sted og skabe begejstring og resultater med den danske paralympiske delegation,” fortæller Nicklas Bjaaland fra DIF.

Det er første gang, at DIF står for den danske delegation og arbejdet med at optimere Danmarks deltagelse til PL i Tokyo sker i tæt samarbejde med Parasport Danmark og Team Danmark.

De danske atleters vej mod Tokyo kan følges på:

Facebook – Danmark til PL

www.paralympiskelege.dk

Fakta om Line Munk Madsen:

Alder: 29 år
Sportsgren: Dressur, grad 1 (ryttere med størst handicap)
Klub: Hundborg Rideklub
Tidligere PL-deltagelse: Nej
Funktionsnedsættelse: Muskelsvind

Følgende tre atleter fra Region Nordjylland er med i bruttotruppen:

Navn

Sportsgren

By

Susanne Jensby Sunesen

Dressur

Thisted

Line Munk Madsen

Dressur

Thisted

Kasper Lousdal

Skydning

Thisted

Fakta: Allerede udtagne danske atleter på landsplan

-             Peter Rosenmeier (bordtennis)

-             Kristel Walther (atletik)

-             Daniel Wagner (atletik)

-             Lisa Kjær Gjessing (taekwondo)

-             Amalie Vinther (svømning)


Yderligere kommentarer:

Nicklas Bjaaland, chef de mission, nbj@dif.dk, tlf. 29723839

Billeder

Line Munk Madsen og hesten Jambeau. Privatfoto.
Line Munk Madsen og hesten Jambeau. Privatfoto.
Download
Line Munk Madsen og hesten Jambeau. Privatfoto.
Line Munk Madsen og hesten Jambeau. Privatfoto.
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum