Billund Kommune

Lokal succes til Skole OL Finalen i Børnenes Hovedstad

Del

Fire dage er gået, og flere tusind børn fra hele landet har været på besøg i Børnenes Hovedstad, Billund, til Skole OL Finalen. Finalen har været en succes for både Børnenes Hovedstad, der blev vist flot frem, og for de mange lokale klasser, som både fik et godt sammenhold og flotte resultater med sig hjem.

Skole OL Finalen vender tilbage til Billund i 2023 og 2024. Foto: Skole OL/Billund Kommune/Lone Dybdahl
Skole OL Finalen vender tilbage til Billund i 2023 og 2024. Foto: Skole OL/Billund Kommune/Lone Dybdahl

Billund Kommune kan både prale af at have Børnenes Hovedstad og de sejeste børn i landet. 34 klasser repræsenterede på bedste vis kommunen i den store finale, hvor de kæmpede imod 266 andre klasser.

”Til finalen har der været en hel fantastisk stemning med mange engageret elever. Jeg er sikker på, at eleverne tager de gode oplevelser med sig hjem og fortæller dem videre til familie og venner. De er nu alle med til at sætte Billund og Børnenes Hovedstad på landkortet,” fortæller udvalgsformand for Teknik-, Plan- og Kultur Simon Nicolajsen Jørgensen.

Eleverne i Billund Kommune har året igennem trænet, så de stod tiptop klar til finalen, og det har givet flere rigtig flotte resultater. Hele fire bronzemedaljer to sølvmedaljer og to guldmedalje gik til klasser fra Billund Kommune. Resultater, der ikke var kommet, hvis det ikke havde været for lærernes og elevernes opbakning til projektet.

”Lærerne er gået ind til Skole OL Finalen med alt, hvad de har. De ser tydeligt, hvordan eleverne blomstrer under sådan et arrangement. Eleverne får bevæget sig og har oplevet, hvordan de kan lykkes i fællesskab,” fortæller Billund Kommunes projektleder for Skole OL Finalen Daniel Quvang Rasmussen.

Perfekt match mellem Skole OL og Børnenes Hovedstad

Børnenes Hovedstad og Skole OL har i en uge været i perfekt symbiose. Hele vejen igennem afholdelsen har de understøttet hinandens mål om at skabe en hverdag i børnehøjde. Børnenes Hovedstads målsætninger ligger dermed i en naturlig forlængelse af Skole OL’s egne målsætninger.

”Alle kommuner kan lægge asfalt til en Skole OL Finale, men i Billund Kommune kan vi gøre en helt særlig forskel for børn. Når vi for eksempel både inddrager børnene i afholdelsen af arrangementet og arrangerer mini OL for 500 børnehavebørn, ser vi, hvordan kommunen tager børn seriøst,” fortæller Simon Nicolajsen Jørgensen.

At Børnenes Hovedstad har tilført et særligt element til Skole OL Finalen, er Daniel Quvang Rasmussen også enig i. Han har set, hvilken forskel Børnenes Hovedstad gør i samarbejdet med Skole OL.

”Børnenes Hovedstad og etableringen af den børneolympiske by har været med til at tage Skole OL Finalen til nye højder. Vi bringer Børnenes Hovedstads værdier om leg, læring og kreativitet samt samskabelse med børn ind i Skole OL. Skole OL er nu både for børn og afholdt sammen med børn,” afslutter Daniel Quvang Rasmussen.

Fakta om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle Olympiske Lege for skoleever fra 0.-8. klasse, hvor klasserne konkurrer sammen som et hold. Skole OL skaber mere og bedre idræt i skolerne og foreningerne. Giver storslåede idrætsoplevelser. Det giver nye færdigheder. Det styrker fællesskabet. Det skaber stolthed. Det er olympisk.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.

I 2021-2024 er Billund Kommune som hjemsted for Børnenes Hovedstad vært for Skole OL Finalen. Værtskabet er støttet af Ole Kirk’s Fond.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Skole OL Finalen vender tilbage til Billund i 2023 og 2024. Foto: Skole OL/Billund Kommune/Lone Dybdahl
Skole OL Finalen vender tilbage til Billund i 2023 og 2024. Foto: Skole OL/Billund Kommune/Lone Dybdahl
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.