Gladsaxe Kommune

Lokal smitteopsporing kom godt fra start i Gladsaxe

Del

Borgerne har taget godt imod ny kommunal smitteopsporingsenhed i Gladsaxe, der som en af 44 kommuner har sagt ja til at hjælpe Styrelsen for Patientsikkerhed med at bryde smittekæderne.

Siden tirsdag i sidste uge har et hold medarbejdere på Gladsaxe Rådhus siddet klar ved telefonerne fra morgenstunden for at hjælpe Styrelsen for Patientsikkerhed med at opspore coronasmittede. Opgaven lyder på at ringe ud til de borgere, som styrelsen ikke har kunnet få telefonisk kontakt med inden for 24 timer og rådgive om isolation. Derudover skal medarbejderne foretage et opfølgningsopkald til de borgere, som allerede er i isolation. Medarbejderne får hver morgen alle ugens dage en liste at ringe ud fra, og så går de i gang med at ringe til borgerne, rådgive dem i forhold til opsporing af nære kontakter og isolation. Gladsaxe har indtil videre en opsporingsprocent på 100.

- Smitteopsporingen er en vigtig del af arbejdet med at få styr på coronaepidemien, og vi vil altid gerne bidrage til dette arbejde der, hvor vi kan. Derfor sagde vi også straks ja til at deltage i smitteopsporingen, da vi blev kontaktet. Nu er vi så i fuld gang, og vores folk har indtil videre stor succes med smitteopsporingen, og borgerne er generelt rigtig glade for at få en opringning. Som kommune har vi jo mange indgange til at få kontakt til vores borgere, og vi har da også haft et enkelt tilfælde, hvor vi valgte at sende en af vores medarbejdere ud til en borger, som lød til at have det rigtig skidt, og få vedkommende indlagt, fortæller Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Et korps af almindelige medarbejdere
Medarbejderne i smitteopsporingsenheden er almindelige medarbejdere fra forskellige afdelinger, som har sagt ja til at deltage i arbejdet med at smitteopspore. Det er fortsat Styrelsen for Patientsikkerhed, der primært kontakter smittede borgere og nære kontakter. Den kommunale opsporingsenhed tager først over i de tilfælde, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed ikke har haft mulighed for at kontakte borgeren inden for 24 timer. Den kommunale smitteopsporingsenhed har frem til nu foretaget 49 opkald til smittede borgere.

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum