DI Hovedstaden

Lokal Erhvervsvenlighed 2022: Markant tilbagegang for Glostrup

Del

DI er netop kommet med en ny måling, der kortlægger den lokale erhvervsvenlighed. Glostrup går markant tilbage og ender på en samlet 71. plads. Det betyder, at kommunen går 23 pladser tilbage fra sidste års 48. plads.

Formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen, er ærgerlig over udviklingen i Glostrup.

- Jeg ærgrer mig over, at Glostrup går så meget tilbage i årets måling af den lokale erhvervsvenlighed. Placeringen vidner om, at kommunen fremadrettet bør fokusere på at inddrage de lokale virksomheder mere. Gode forhold for virksomhederne er med til at sikre lokal vækst og skattekroner, hvilket betyder flere penge til velfærd for borgerne ude i kommunen.

Den store tilbagegang skyldes blandt andet, at de lokale virksomheder oplever ringe information og dialog med kommunen.

- Det er tydeligt at se, at virksomhederne i Glostrup generelt er blevet mere utilfredse med kommunen. Gode rammer for virksomhederne handler i høj grad om løbende at inddrage de lokale virksomheder. På den måde kan der skabes en fælles forståelse for hinandens udfordringer og synspunkter og dermed bidrage til at finde fælles løsninger, siger Peter Lanng Nielsen.

Selvom det generelt ikke ser for godt ud for Glostrup Kommune, er der alligevel nogle områder, hvor de klarer sig godt. Det gælder særligt infrastruktur og transport. Kommunen har et veludbygget cykelsti- og vejnet, og medarbejderne har gode muligheder for at benytte kollektiv transport.

Udover infrastruktur klarer kommunen sig også godt på udvalgte parametre indenfor skatter, gebyrer og erhvervsarealer. F.eks. har Glostrup kommune den femte laveste kommunale udskrivningsprocent og det femte største erhvervsbygningsareal i pct. af den samlede bygningsmasse.

- Glostrup klarer sig heldigvis stadig fornuftigt på udvalgte parametre i undersøgelsen. Det viser tydeligt, at der er et godt udgangspunkt for yderligere erhvervsrettede initiativer, som forhåbentlig kan medføre en fremgang i næste års undersøgelse, siger Peter Lanng Nielsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

KORT OM HOVEDSTADEN

Analysen fra DI måler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Som i de foregående år, klarer hovedstadskommunerne generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelser, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne 67.

Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en samlet 21. plads, mens den mindst erhvervsvenlige er Gribskov på 92. pladsen.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Morten M. Larsen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2328
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum