Sparta Atletik og Løb

Løbere tog skraldet: ”ploggede” sig til 521 kilo affald i fem byer

Del

Løbeklubben Sparta Atletik og Løb satte i weekenden turbo på affaldsindsamlingen med såkaldte ”plogging-løb” i fem forskellige byer, hvor det gjaldt om at løbe og samle mest muligt affald op samtidigt. Ploggerne løb sig dermed ikke kun til en bedre kondi, men også en renere natur og en renere samvittighed.

Selvom mange danske strande og naturområder ved første øjekast ser pæne og rene ud, så gemmer der sig faktisk rigtigt meget skrald, når man tager løbeskoene på og begynder at kigge grundigt efter. Og det var netop det, der var opskriften på de fem ploggingløb, som Sparta Atletik og Løb i weekenden stod bag i hhv. Amager Strandpark, Jyllinge, Holbæk, Esbjerg og Aarhus.

Ikke mindre end 521 kilo affald blev der samlet ind af de mange miljøbevidste løbere, hvilket understreger potentialet for plogging:

”Jeg har fundet paraplyer i dag og masser af glas. Jeg var selv overrasket over hvor tung den pose, jeg kom tilbage med, egentlig var,” lød det fra Marlene, der ploggede på Amager Strand. Alt fra bildæk, underbukser, heste-seletøj og plastikkasser til lamper, bleer, kaffekrus og flasker var blandt weekendens affaldsfund overalt i Danmark.

Plogging motiverer: Hele tre ting på én gang

Plogging er stadig ret nyt i Danmark, mens det i Sverige allerede er en etableret trend. Men alle deltagere var meget positive og var glade for at kunne gøre en forskel både for ens egen sundhed og for naturen:

”Ét er, at man gør noget godt for miljøet. Så er der det sociale og det, at man får bevæget sig. Det er hele tre ting på én gang,” lød det fra Bettina, der igennem plogging har fået en større bevidsthed om at passe på miljøet.

Konkurrence-elementet spillede også en rolle, og mange tog et par ekstra kilometer for at komme hjem med så mange kilo som muligt.

Ploggingløbene blev afholdt samme dag som Dansk Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling og World Cleanup Day.

Tal og fakta

Så meget affald blev der samlet ind:

Jyllinge: 168 kilo

Esbjerg: 180

København: 41

Holbæk: 47

Aarhus: 85

Affald i alt: 521 kilo

Ploggingløbene er arrangeret af Sparta Atletik og Løb i samarbejde med:

København: Hotel Clarion CPH Airport

Esbjerg: SGI Løb

Holbæk: Holbæk Løbe- og Motionsklub og HolRun

Aarhus: Mikkeller Running Club Aarhus

Jyllinge: Nationalpark Skjoldungernes Land og Roskilde Kommune

Ploggingløbene er støttet af Miljøstyrelsens Strandoprydningspulje.

Kontakt og mere information

For mere information, kontakt Jeanette Eskildsen, Sparta Atletik og Løb på tlf. 3124 0044 eller på jeanette@sparta.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Alt affald blev vejet og sorteret løbende
Alt affald blev vejet og sorteret løbende
Download
Der blev fundet meget affald på Amager Strand
Der blev fundet meget affald på Amager Strand
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum