Haderslev Kommune

Løbecykel for spastikere ruller snart ud

Del

Bevægelseshæmmede borgere vil snart kunne få glæden og oplevelsen ved motion med hjælp fra løbere - og en specialbygget løbecykel.

Socialudvalget besluttede 8. oktober at sætte gang i et initiativ, som gør det muligt for bevægelseshæmmede borgere at få glæden og oplevelsen ved motion med hjælp fra løbere - og en specialbygget løbecykel. At en borger er mere eller mindre bevægelseshæmmet kan for eksempel skyldes spastisk lammelse, trafikuheld eller muskelsvind.

Initiativet sker i samarbejde med Udvalget for Kultur og Fritid samt Udvalget for Sundhed og forebyggelse, og er inspireret af Team Tvilling. Tvillingebrødrene Steen og Peder Mondrup udgør tilsammen Team Tvilling, De blev landskendte, da de som de første og eneste tvillinger i verden i august 2014 under stor mediebevågenhed gennemførte en Ironman sammen i København - det trods Peder har tilbragt hele sit liv i en kørestol.

På grund af uvidenhed og frygt for at sige eller gøre noget forkert undlader mange at tage direkte kontakt til et menneske med handicap. Thies Mathiasen, formand for Socialudvalget fortæller:

"Vores nye initiativ kan forhåbentlig bidrage til at nedbryde fordomme i forhold til borgere med fysiske handicaps. Det kan blandt andet ske ved, at de bliver mere synlige i almindelig sport rundt omkring."

Vi håber, at projektet i det daglige kan blive drevet i samarbejde med løbere, som alligevel løber et par gange om ugen. Vi håber, at løbere og løbeklubber vil tage godt imod initiativet.Socialudvalget stiller medarbejdere på bostederne til rådighed for at bistå og hjælpe borgere til at få interesse for og deltage i forsøget.

Handicap og Psykiatri vurderer, at der er ca. 13 borgere, som vil kunne få glæde af det nye initiativ. Initiativet bliver evalueret i løbet af 2016.Kontaktinformation:

Thies Mathiasen, formand for Socialudvalget, thma@haderslev.dk, mobil 4022 5812.

Claus Larsen, der som medlem af Socialudvalget har fået initiativet sat på dagsordenen, clla@haderslev.dk

Se mere på:

www.teamtvilling.dk

www.kl.dk/ImageVaultFiles/id_73487/cf_202/Plenum_fredag_-_plancher_fra_Team_Tvilling.PDF

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Haderslev Kommune tager et skridt for sundheden17.4.2018 08:43pressemeddelelse

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune tager et ekstra skridt for sundheden i kommunen og indbyder borgere og arbejdspladser til at deltage gratis i Dansk Firmaidrætsforbunds landsdækkende kampagne Tæl Skridt. Kommunen ønsker at sætte fokus på sundhed, og med skridttællerdysten har de et kneb, der kan motivere flere borgere – også dem, som ikke er i gang med andre af kommunens motionstilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum