LO • Landsorganisationen i Danmark

LO: Trump er ikke godt nyt for danske arbejdspladser

Del

Den nyvalgte præsident Trump er ikke godt nyt for antallet af danske arbejdspladser, hvis han fastholder sit ønske om mindre samhandel med verden. Det mener LO’s formand Lizette Risgaard.

– Først og fremmest skal vi respektere, at amerikanerne har truffet en demokratisk beslutning. Men, når det er sagt, så varsler Trump ikke godt for dansk eksport.

Det er blandt andet Donald Trumps meget negative linje over for samhandel med omverden, der bekymrer hende:

– Han står for et USA, der lukker sig om sig selv. Og den linje er ikke godt nyt for antallet af danske arbejdspladser herhjemme. USA er Danmarks tredjestørste eksportmarked og titusindvis af danske job er derfor knyttet til, at vi kan fortsætte vores eksport til amerikanerne, siger LO’s formand Lizette Risgaard.

Vigtigt at forsætte tæt dialog – Nu må den kommende tid vise, hvilke reelle konsekvenser hans politik vil have på dansk økonomi og danske arbejdspladser. Det er vigtigt, at vi holder fast i den tætte dialog og samarbejdet med amerikanere i et forsøg på netop at begrænse tabet af danske arbejdspladser, siger LO’s formand, Lizette Risgaard.

Kontakt: LO’s pressetelefon 26 11 97 10.

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum