Haderslev Kommune

LMS Showcase 2018 i Haderslev: 1.200 børn, 20 skolekoncerter og 8 kulturaktiviteter

Del

På mandag deltager over 1.000 skoleelever og 150 dagtilbudsbørn fra hele Haderslev Kommune i skolekoncerter og kulturaktiviteter, når kommunen er vært for LMS Showcase 2018.

•	LMS Showcase. Foto: Christian Brandt
• LMS Showcase. Foto: Christian Brandt

Mandag den 17. september 2018 er Haderslev Kommune vært for LMS Showcase 2018. LMS Showcaser er endags skolekoncertfestival, som arrangeres af ”Levende Musik i Skolen” (LMS) i samarbejde med kommuner og lokale kulturinstitutioner.

På LMS Showcase 2018 i Haderslev deltager over 1.000 skoleelever og 150 dagtilbudsbørn fra hele Haderslev Kommune i skolekoncerter og kulturaktiviteter. Desuden samles en del af LMS’ store, landsdækkende netværk af musikere, skolekontakter og kulturkonsulenter til Showcasen. Endelig deltager Kulturcrew-elever fra hele Danmark.

”Det er med stolthed at vi i år er vært for LMS Showcase. Haderslev Kommune var fra begyndelsen med i konceptet ”Kulturpakker”, der hvert år tilbyder alle elever professionelle kulturoplevelser indenfor dans, musik og teater. Derfor er det dejligt, at en af vores samarbejdere, LMS, har valgt Haderslev som værtsby for årets Showcase”, udtaler Henrik Rønnow, formand for Udvalget for Børn og Familie

Udover de mange skolekoncerter får nogle af skoleeleverne en særlig kulturoplevelse. De skal bl.a. prøve Sk8te Punk på Streetdome, hvor vilde skatetricks møder rå punk, opleve lyden fra de store kirkeorgler i Haderslev Domkirke, quizze om Haderslevs historie, høre gode historier på biblioteket og arbejde i et musikalsk værksted med en rigtig sangskriver. Endelig deltager nogle af eleverne i workshops i stomp og i fællesdans.

”Det er en enestående mulighed, at vi på én dag kan tilbyde så mange professionelle koncerter målrettet børn. Vi har rigtig gode kulturfaciliteter samlet på et forholdsmæssigt lille område. Jeg er sikker på, at vi bliver en god værtsby, hvor de mange gæster fra 39 kommuner vil føle sig meget velkommen, siger Kjeld Thrane, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Alle deltagere ved LMS Showcase har muligheden for at stifte bekendtskab med tre lokale Haderslev-musikprojekter, nemlig Musikklasser, Matemusik og Talentklasser.

Musikskoleleder, Jesper Ry Jørgensen, siger ”Det er lykkes for Haderslev Musikskole at få sat Haderslev Kommune på landkortet. Vi er i den grad lykkes med at udmønte intentionerne i Folkeskolereformen omkring et tæt samarbejde mellem folkeskoler og musikskoler. Det sker gennem det nye understøttende fag, Matemusik, men også via mere end 50 musikklasser og helt nye talentklasser.”

LMS Showcase arrangeres af Levende Musik i Skolen, Haderslev Kommune, Haderslev Musikskole og UC Syd. LMS Showcase og Familiekoncerterne realiseres med støtte fra Statens Kunstfond, DSI Slotsgade 25 Fonden, Østifterne og Sønderjysk Kulturfællesskab.

Pressen er velkommen til at deltage i hele LMS Showcase 2018. Programmet for dagen er:

Kl. 9-10              Officiel åbning på Kulturhus Harmonien ved

  • Formanden for Udvalget for Børn og Familie, Henrik Rønnow
  • Formanden for Udvalget for Kultur og Fritid, Kjeld Thrane.

Herefter koncerter med Haderslev Drengekor og Trypical Cumbia.

Kl. 10-17            Skolekoncerter på spillesteder i Haderslev by. For detaljeret koncertprogram, se venligst http://www.musikitide.dk/koncerter.asp.

Kl. 17-17.45      Officiel afslutningkoncert på Kulturhus Harmonien

Fakta:

  • LMS Showcase er en endags skolekoncertfestival, som arrangeres af ”Levende Musik i Skolen” (LMS). LMS er det nationale kompetencecenter for børn og unges møde med det professionelle musikliv. LMS arrangerer årligt ca. 2.500 koncerter i folkeskoler i hele landet, bl.a. igennem ”Kulturpakker”, som Haderslev Kommune er en del af.
  • LMS Showcase 2018 afvikles i Haderslev d. 16.-17. september 2018. Der deltager gæster fra 39 kommuner og kulturcrew fra 4 kommuner. Der afvikles over koncerter med over 22 bands og 8 kulturaktiviteter. 1.200 skoleelever fra Haderslev Kommunes skole får 2 oplevelser, enten 2 skolekoncerter eller 1 skolekoncert og 1 kulturaktivitet. Endelig afvikles 5 familiekoncerter, målrettet 4-9 årige og deres voksne.
  • KulturCrew-konceptet er opfundet af LMS, og giver eleverne mulighed for at prøve kræfter med alle de opgaver, der er rundt om en koncert. Gennem Kulturcrew får eleverne ansvar for afvikling af kulturaktiviteter på deres skole, og varetager opgave lige fra markedsføring af aktiviteternepå skolen til præsentation af musikerne og opstillinge af scener, lys og lyd.
  • Musikklasser (Haderslev-modellen) er opfundet af Haderslev Musikskole: Alle børn kommer – i skoletiden – til at spille på ét instrument i mindst to år. Haderslev Kommune har nu 52 musikklasser fordelt på alle skoler i kommunen..
  • Matemusik er et helt nyt fag, der kombinerer musik med matematik. Det er udviklet af Haderslev Musikskole i samarbejde med Pædagogisk Center Haderslev, som et konkret fag til folkeskolen i den faglige fordybelse og understøttende undervisning.
  • I Talentklassernekan folkeskoleelever tage 7., 8. eller 9. klassetrin og samtidig være på musikskolens talentlinje. Sammen med unge talenter indenfor sport og sang følger musiktalenterne et særligt undervisningsforløb

Kontakter

- Levende Musik i Skolen: Gitte Abildtrup Møller, souschef, mail gitte@lms.dk, tlf. 28931525

- Haderselv Kommune: Bent-Ole Østerby, teamleder Pædagogik og Læring, mail boos@haderslev.dk, tlf. 74341028

- Haderslev Musikskole: Jesper Ry, musikskolechef, mail jery@haderslev.dk, tlf. 23201418

Billeder

•	LMS Showcase. Foto: Christian Brandt
• LMS Showcase. Foto: Christian Brandt
Download

Vedhæftede filer

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum