Næstved Bibliotek og Borgerservice

Livet bag tremmer

Del

Deltag i et spændende arrangement på Næstved Bibliotek torsdag d. 18. november kl. 19-21. Kom og få stillet din nysgerrighed, når vi for en aften dyrker livet bag tremmer – både historisk set og som det foregår i dag.

Livet bag tremmer historisk set og i dag.Foto: Donald Tong
Livet bag tremmer historisk set og i dag.Foto: Donald Tong

Aftenens program
Der er noget ved fængsel og fængselsliv, der facinerer. Aftenen består af to spændende oplæg med rig mulighed for at stille spørgsmål og komme med sine egne betragtninger.

Kulturformidler Martin Rovang Jensen giver et indblik i livet i de danske fængsler historisk set. Han kommer bl.a. ind på baggrunden for indførsel af nye, skrappere fængselssystemer i 1840erne, der indbefattede massiv overvågning og kontrol. Det tvang fangerne til at udtænke og udføre en række sindrige modforanstaltninger, så de stadig kunne kommunikere sammen. Hør om denne hemmelige kommunikation, bl.a. via hejsesystemer, hemmeligebankesignaler, ind- og udsmuglede breve og meget mere.
Fængselsbetjent Elsebeth Kristensen fortæller efterfølgende om fængselslivet i dag. Hun vil bl.a. komme ind på dagligdagen og relationerne i et fængsel, ligesom hun vil snakke om de forandringer, der er sket i fængslerne, som et udtryk for de forandringer der har været udenfor murene. Hvor man tidligere fandt hash og hjemmebrændt hos de indsatte, er det i dag f.eks. mobiltelefoner, der bliver forsøgt smuglet ind.

Arrangementet er første del af "Vi nørder#"
Vi Nørder” er overskriften på en ny arrangementsrække på Næstved Bibliotek, hvor vi hver gang fokuserer på et emne, som vi ”nørder” ud fra en ofte lidt skæv vinkel, og hvor deltagerne får og gerne deler fascinerende viden, man ikke anede, man manglede!

Pris og tilmelding
Arrangementet på Næstved Bibliotek tirsdag d. 18. november kl. 19-21 er gratis, men tilmelding nødvendig på www.naes.bib.dk

Kontakter

Billeder

Livet bag tremmer historisk set og i dag.Foto: Donald Tong
Livet bag tremmer historisk set og i dag.Foto: Donald Tong
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum