Næstved Bibliotek og Borgerservice

Live-interview med Sofie Jama

Del

Mød den prisvindende forfatter Sofie Jama, når hun er gæst på Næstved Bibliotek tirsdag den 23. marts kl. 19.00-19.30. Du kan opleve interviewet live på Facebook.

Sofie Jama er en stærk stemme i debatten om kvinderoller i det 21. århundrede
Sofie Jama er en stærk stemme i debatten om kvinderoller i det 21. århundrede

Dansk-somaliske Sofie Jama er på rekordtid slået igennem som en bramfri og stærk kvindestemme, der skriver ærligt og levende om den somaliske kultur og erfaringsverden.

I 2019 debuterede Sofie Jama som romanforfatter med den prisvindende roman ”Et andet menneske, et andet liv”, der vakte stor opmærksomhed for sine barske og usentimentale beskrivelser af krigens traumer. I 2020 fulgte så hendes anden roman ”Den nordiske mands hævn”, der blandt andet kredser om livets svære relationer, kønsroller og seksualmoral i muslimske kredse.

Fælles for Sofie Jamas romaner står undersøgelsen af vores fastlåste tanker om menneskets plads i samfundet og heraf afledte spørgsmål om identitet, seksualitet, religion og kønsnormer.

Stiller skarpt på fordomme
At placere ting - og andre mennesker - i kasser er et menneskeligt vilkår, der hjælper os med at bryde verden ned og forstå den bedre; det skaber overblik og mening. Nogle gange glemmer vi dog at tage stilling til kasserne, og vores forestillinger bliver fastfrosne og unuancerede, hvilket kan føre til fordomme.

I interviewet med Sofie Jama stiller vi skarpt på nogle af de fordomme og fastlåste tankemønstre, vi bærer på som mennesker, og hvordan de påvirker os selv og andre.

Derudover skal vi tale om nogle af de svære spørgsmål, som Sofie Jama tager op i sine romaner, og diskutere hvad menneskets ståsteder er i Danmark anno 2021.

Fakta:
Sofie Jama er født i Somalia i 1982 og levede et simpelt liv med sine forældre, indtil de måtte flygte fra en borgerkrig i 1990’erne. Efter en periode i Etiopien kom Sofie til Danmark, da hun var 14-15 år gammel. I Danmark fik hun hurtigt interesse for litteratur og sprog, og hun begyndte så småt selv at skrive tekster. Hun tog en uddannelse i kulturformidling og arabisk på Aarhus Universitet og fik job som oversætter for de danske myndigheder. I 2019 fik hun Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris for sin debutroman.

Kulturformidler Kristoffer Tarp Juul interviewer Sofie Jama på Næstved Biblioteks Store Scene tirsdag den 23. marts kl. 19.00-19.30, og du kan følge det live på Facebook. Interviewet er en del af Næstved Biblioteks store tema omkring kvinderoller i det 21. århundrede. Læs mere på www.naesbib.dk 

Kontakter

Billeder

Sofie Jama er en stærk stemme i debatten om kvinderoller i det 21. århundrede
Sofie Jama er en stærk stemme i debatten om kvinderoller i det 21. århundrede
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Fredagsfortællinger for voksne online fortsætter30.3.2021 15:36:34 CEST | Pressemeddelelse

Tag dig tid til at lytte til en god historie! Desværre kan vi ikke mødes på Næstved Bibliotek og læse noveller op. Alligevel har det gennem de sidste par måneder været muligt at sidde hjemme i stuen med en kop kaffe og høre os læse højt. Og da nedlukningen er blevet yderligere forlænget, fortsætter vi vores online oplæsning i april måned. Næste gang er fredag den 9. april kl. 14.30-ca. 15.00.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum