Folkekirkens Nødhjælp

Lisbeth Wulff spiller dobbeltspil

Del

Den danske manuskriptforfatter og skuespiller Lisbeth Wulff springer både ud som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp og i ny dansk tv-serie.

Lige nu er Lisbeth Wulff ambassadør hele to steder.

Både i en ny tv-serie på Viaplay, hvor hun spiller den danske ambassadør i Mexico, og i virkeligheden, hvor hun er blevet ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp.

Den 48-årige skuespiller, der især er kendt for sin rolle i ’Borgen’ og som tekstforfatter til satiren ’Rytteriet’, bliver en del af et stærkt ambassadørkorps i Folkekirkens Nødhjælp.

Lisbeth Wulff har i mange år haft en tæt relation til Folkekirkens Nødhjælp, da hendes far, Klavs Wulff, i en årrække var ansat som landechef i Honduras for Folkekirkens Nødhjælp. Derudover har hendes mand, skuespilleren Rasmus Botoft, været ambassadør for organisationen siden 2012.

”Jeg er stolt og beæret over at blive udnævnt som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, fordi jeg synes, at det arbejde, organisationen udfører, er helt uundværligt for vores samfund. Især i en tid som nu, hvor alle lande naturligt nok samler sig om sig selv i angsten for pandemien, der ulykkeligvis hærger over hele verden. Vi bliver nødt til at huske på at stå sammen både med vores nære, men også med dem udenfor vores grænser. Jeg vil forsøge at bidrage med små glimt af lys, sjov og ballade for at skabe opmærksomhed om det kæmpe arbejde, Folkekirkens Nødhjælp udfører,” siger Lisbeth Wulff.

Allerede i foråret tog Lisbeth Wulff hul på sit arbejde som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. Her skrev og instruerede hun en videosketch til Mors Dag med Bodil Jørgensen, som blandt andet blev brugt på Facebook. Videoen tog udgangspunkt i hendes succesfulde DR2-satire ’Trines Mor’ og er blevet en af de mest sete videoer på Folkekirkens Nødhjælps sociale medie-platforme nogensinde. Videoen nåede ud til 2,6 mio. mennesker og blev set 468.000 gange på Facebook. Flere end 50.000 har liket, kommenteret eller delt videoen.

”Vi er så stolte over, at Lisbeth Wulff vil bruge sit store talent på at hjælpe verdens fattigste. Allerede nu har vi set, hvordan hun formår at skabe opmærksomhed om vores sag med humor og en skarp pen. Vi ser frem til et sjovt og meningsfuldt partnerskab,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Blå bog:

  • Lisbeth Wulff er født i 1972 og kendt som skuespiller og manuskriptforfatter på bl.a. P1-satiren 'I hegnet' og 'Mens vi presser citronen' på DR2
  • Hun er uddannet fra Aarhus Teaters elevskole
  • Opvokset i Birkerød og Lesotho i det sydlige Afrika

Nøgleord

Billeder

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Danskere og nordmænd bakker massivt op om hjælp til Libanon13.8.2020 09:49:16 CESTPressemeddelelse

Eksplosionen i Beirut har startet en humanitær krise – ikke kun for de 300.000 mennesker, der mærkede eksplosion på egen krop og mistede deres hjem. De massive ødelæggelser rammer også dem, der lever en usikker tilværelse i de libanesiske flygtningelejre. Ja, helt ind på syriske slagmark vil eksplosionen give genklang i form af mangel på fødevarer, medicin og andre basale fornødenheder. Den voldsomme eksplosion har forvandlet havnen i Beirut til et bombekrater. Og det var her, 80 procent af Libanons importvarer kom ind i landet. At fragtskibe ikke kan lægge til i havnen, har betydning for millioner af menneskeliv i det lille land, som importerer mere end 50 procent af sine fødevarer. Samtidig modtog havnen også størstedelen af den nødhjælp, der skal videre til Syrien. Sympati med libaneserne Libanon har brug for hjælp, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, oplever organisationen, at danskerne viser stor sympati med libaneserne i form af donationer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum