Thisted Bryghus

Limfjordsporteren fejres på Ølfestivalen i København

Del

Den ikoniske og prisbelønnede øl Limfjordsporteren fra Thisted Bryghus, fylder 30 år i år. Det fejres på Ølfestivalen i den kommende weekend i København, hvor der ventes op imod 14.000 gæster.

Historien om Limfjordsporteren, er historien om et stykke vaskeægte udviklingsarbejde, der stod på i årevis før, smagen sad lige i skabet.

- Øllen blev oprindeligt brygget på Urban i Aalborg, men da de lukkede i 1986 købte Peter Klemensen rettighederne til Thisted Bryghus. Det var først i 1997, at Klemme var tilfreds med smagen og ikke mente, at den kunne produktudvikles mere. Så der ligger i den grad hårdt arbejde bag Limfjordsporteren, der er vores signaturøl på Thisted Bryghus, fortæller Direktør Aage Svenningsen.

Han - og hele holdet på Thisted Bryghus - sætter alle sejl til for at fejre Limfjordsporterens 30 års fødselsdag resten af året. Startskuddet går på Danske Ølentusiasters årlige Ølfestival, der starter torsdag og finder sted i København. 

Limfjordsporteren får sin egen lounge
Publikum får mulighed for få en helt unik smagsoplevelse på festivalen. Man kan få lov til at smage en række forskellige udgaver af Limfjordsporteren - samt smage lækkerier fra Thy.

- Loungen serverer Thy hygge tapas med Thybo Ost fra Thise Mejeri med Thya Sennep, bagt brød med Limfjordsporter og lækker lokal pesto af smag fra Nationalpark Thy – samt fyldt chokolade lavet på Limfjordsporter fra Thy Chokolade, fortæller Aage Svenningsen.

Og de thyske tapas skal selvfølgelig nydes med Limfjordsporter i forskellige aftapninger.

- Vi er gået i samarbejde med Gyrup Gård i Thy, hvor vi har lagret Limfjordsporter på nogle af deres Whiskey-fade, og hvor øllen serveres direkte fra Whiskey-fad til gæsterne. Jeg kan godt afsløre, at den smager fantastisk, fortæller Aage Svenningsen.

Herudover kommer man til at smage Limfjordsporter der er gået over dato og er cirka fem år gammel, Beer Geek Limfjordsporter - de absolut sidste dråber, der er tilbage på bryghuset samt selvfølgelig den helt almindelige Limfjordsporter.

Bryghuset massiv til stede på festival
Ølfestivalen er årets største og vigtigste ølevent for de danske bryggerier, og Thisted Bryghus sætter da også alle sejl til og deltager med den største stand nogensinde.

- Vi tager næsten alle vores øl med derover, ja selv vores juleøl bliver der mulighed for at smage, ligesom vi laver aktiviteter med Ronkedoren, Limfjordsporteren, lounge, publikumsaktiviteter og så videre. Vi har næsten hele personalet med over, bestyrelse, frivillige samt vores venner fra Danske Ølentusiaster i Thisted hjælper også til. Jeg er fantastisk stolt over så stor en opbakning fra alle sider år efter år, slår Aage Svenningsen fast.

Ølfestivalen afvikles i DSB´s gamle Lokomotivværksted i det centrale Købehavn og starter torsdag og slutter sent lørdag aften. Alle forsalgsbilletterne er allerede revet væk, men der er stadig mulighed for at købe et mindre antal billetter ved indgangen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere informationer:
Bryggeridirektør Aage Svenningsen, tlf. 4024 2522

Billeder

Information om Thisted Bryghus

Thisted Bryghus
Thisted Bryghus
Bryggerivej 10
7700 Thisted

4024 2522http://www.thisted-bryghus.dk

A/S Thisted Bryghus har vundet prisen som Årets Bryggeri i 2015, 2016 og 2017.

A/S Thisted Bryghus blev i 1902 stiftet på baggrund af det fallerede Thisted Aktiebryggeri.

Som aktieselskab afholder bryghuset hvert år generalforsamling, hvilket kaldes "Den 4. højtid" i Thy. Mere end 1000 aktionærer samles hvert år i Thy Hallen, til en orientering om årets gang på det lokale bryghus. Et arrangement der bl.a. gør Thisted Bryghus aktier ekstremt attraktive.

Følg pressemeddelelser fra Thisted Bryghus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Thisted Bryghus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum