Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Lilleholt: Massiv interesse for ansøgning til Ungeklimarådet

Del

Ved midnatstid fredag lukkede den offentlige ansøgning til det kommende Ungeklimaråd. Klimaministeren er begejstret for den store interesse. Næsten 400 unge mellem 18-29 år har ansøgt om en plads i rådet.

Det vakte stor opsigt, da klimaministeren på FN`s klimatopmøde COP24 i den polske by Katowice annoncerede, at han ville nedsætte et Ungeklimaråd, der skal komme med idéer og indspark til den kommende klimapolitik herhjemme. Ansøgningsfeltet er nu opgjort efter fristen udløb ved midnatstid fredag, og interesseresen har været massiv - ialt har 383 unge søgt om plads i rådet.

”Jeg er meget glad for, at hele 383 unge har vist engagement og ansøgt om en plads i Ungeklimarådet. Det vidner om, at klimadagsordenen fylder hos den unge generation, og at de ønsker at gøre en forskel for fremtidens klima” siger Lars Chr. Lilleholt (V)

Alle ansøgninger er nu klar til at blive vurderet, og efter planen vil klimaministeren udpege rådets medlemmer i februar måned. Derudover vil ministeren udpege en formand for rådet.

”Det er vigtigt for mig, at rådet bliver sammensat så mangfoldigt som overhovedet muligt, således at det afspejler det omgivende samfund som helhed. Så vi kommer både til at kigge på alder, køn, baggrund og uddannelse. Klimaudfordringerne er en alvorlig sag, og derfor er det afgørende, at vi ikke kun tænker traditionelt i forhold til løsningerne, men får friske øjne og idéer på banen. Det er lige netop her, at Ungeklimarådet skal hjælpe regeringen”, siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt: Presserådgiver Lasse Bendtsen, M:4172 3884, lasab@efkm.dk

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

33922800http://efkm.dk/

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum