Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Lilleholt: Børn er nøglen til Danmarks næste vindeventyr

Del

Børn er nysgerrige og tænker ofte i anderledes og alternative løsninger. Måske lige det, der er brug for, for at løse nogle af fremtidens energi- og klimaudfordringer. Nu afslører energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, at dette års tema i skole-opfinderkonkurrencen Projekt Edison bliver Den Grønne Omstilling.

Lars Chr. Lilleholt møder 5. klasse på Dyvekeskolen på Amager. Foto: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Lars Chr. Lilleholt møder 5. klasse på Dyvekeskolen på Amager. Foto: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Sammen med Fonden for Entreprenørskab har Lilleholts ministerium udviklet et undervisningsforløb for 10.000 elever fra 6. og 7. klasser over hele landet. Efter sommerferien bliver børnene eksperter i energi- og klimaproblemstillinger og kommer samtidig til at deltage i en opfinderkonkurrence. Her skal de dyste om Danmarks bedste klima- og energiopfindelse, som måske i fremtiden kan være med til at dæmme op for klimaforandringerne.  

”Det er vigtigt, at vi får engageret børnene i en tidlig alder, så vi både kan lære dem om situationens alvor, men samtidig kan klæde dem på til at tackle fremtidens energi- og klimaudfordringer,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Ministeriet har givet 600.000 kr. til dette års Projekt Edison, og håbet er, at mange flere elever end de første 10.000 vil få glæde af undervisningsforløbet.

”Jeg følger projektet tæt og glæder mig meget til at se børnenes bud på fremtidens løsninger. Hvem ved, måske står vi om et halvt år med en idé, der er så god, at den bliver Danmarks næste vindeventyr. Og så håber jeg, at det her projekt vil brede sig som ringe i vandet, ikke bare til alle landets skoler, men også ud i de danske hjem, så også forældre og søskende bliver klogere på klimaudfordringerne og grøn og vedvarende energi,” siger Lilleholt.

Lanceringen foregik den 25. maj 2018 på Dyvekeskolen i København, hvor ministeren spiste morgenmad med en 5. klasse, der efter sommerferien skal deltage i Projekt Edison.

Fakta

  • Projekt Edison er en bred opfinderkonkurrence for elever i 6. til 7. klasse. Formålet med konkurrencen er, at eleverne får mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser, med fokus på koncept- og produktudvikling i teori og praksis.
  • Traditionelt rækker skolesamarbejder langt ud i lokalsamfundet, og har en evne til også at engagere såvel familier som lokalt erhvervsliv. I 2018 regner Fonden for Entreprenørskab at 10.000 elever vil deltage.
  • Evalueringer af tidligere forløb viser, at eleverne efterfølgende har højere ambitioner for deres fremtid, uddannelse og jobmuligheder, har større lyst til at starte egen virksomhed, og at væsentligt flere elever efterfølgende er ledere og startere af fritidsaktiviteter.
  • Samarbejdet er en ny måde for EFKM at engagere sig i debatten, og håbet er at få styrket interessen for de naturvidenskabelige fag såvel som for innovation og entreprenørskab og klima og energi.
  • Dette års Projekt Edison om Den Grønne Omstilling løber frem til 16. november 2018, hvor der er Danmarksfinale.

Kontakter

Christian Lietzen, 4172 3876, chrli@efkm.dk

 

Billeder

Lars Chr. Lilleholt møder 5. klasse på Dyvekeskolen på Amager. Foto: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Lars Chr. Lilleholt møder 5. klasse på Dyvekeskolen på Amager. Foto: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Download
Foto: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Foto: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Download

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Carsten Smidt udnævnes som direktør for det nye Forsynings-tilsyn pr. 1. juli1.6.2018 14:00pressemeddelelse

Carsten Smidt kommer fra sit eget rådgivningsfirma indenfor forsyningsområdet. Han har tidligere arbejdet i Konkurrence og Forbrugerstyrelsen, blandt andet som vicedirektør. ”Jeg er meget glad for, at Carsten Smidt har takket ja til stillingen som direktør for det nye Forsyningstilsyn. Carsten har brede kompetencer og en imponerende faglighed indenfor forsyningsområdet. Jeg er sikker på, at Forsyningstilsynet i Carsten får en yderst kompetent og erfaren leder, der kan sætte faglig og strategisk retning for det nyoprettede tilsyn og samtidig sikre en udvikling af forsyningssektoren med forbrugernes interesser i centrum”, siger departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Morten Bæk. Carsten Smidt tiltræder stillingen som direktør for Forsyningstilsynet ved oprettelsen af tilsynet d. 1. juli 2018, hvor Energitilsynet overgår til Forsyningstilsynet. ”Jeg glæder mig til at være med til at udvikle og varetage reguleringen af forsyningssektoren. Og så er jeg rigtig glad for a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum