Haderslev Kommune

Lille tilbagegang men generel tilfredshed med erhvervsklimaet i Haderslev

Del

Dansk Industri har i dag offentliggjort sin årlige måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Haderslev er placeret som nummer 35 på listen.

-Sidste år var vi en af årets højdespringere i undersøgelsen og landede på 28. pladsen. I år har de andre kommuner populært sagt også været i træningslejr, så vi er gået en smule tilbage. Nu skal vi derfor gøre det endnu bedre og holde kampformen siger borgmester H.P. Geil.

-Jeg hæfter mig dog ved, at der er mange positive resultater i undersøgelsen. Faktisk er virksomhederne i løbet af det sidste år blevet mere tilfredse med erhvervsklimaet i Haderslev Kommune.

-Især glæder det mig, at virksomhederne generelt er meget tilfredse med den kommunale sagsbehandling, der fx i forhold til byggesager er nummer 12 i Danmark, siger H.P. Geil.

-Vi har fat i den lange ende og det skaber kontant afregning i form af større tilfredshed på langt de fleste områder. Desværre er der så nogle områder, hvor virksomhederne oplever, at vi ikke rammer skiven. Det gælder i forhold til nogle statistiske indikatorer og på velfærdsservicen.

-Disse tal skal vi nu have analyseret nærmere, så vi kan handle på dem og forhåbentlig se resultater i næste års undersøgelse, siger H.P. Geil.

-Vi vil fortsat arbejde fokuseret på mange områder for at forbedre den kommunale erhvervsservice, og vi har iværksat rigtig mange aktiviteter for at forbedre erhvervsklimaet, siger H.P. Geil.

Blandt de mange målrettede aktiviteter og initiativer for erhvervslivet kan nævnes:

  • Vi er blevet medlem af Trekantområdet, der har fokus på industrien og produktionsvirksomheder
  • Samarbejdet med andre Jobcentre styrker virksomhedernes muligheder for rekruttering
  • Samarbejde med Dansk Industri og tre andre kommuner om udvikling af service til virksomhederne
  • Vi holder fast i vores dialogmøder med virksomhederne, så vi hele tiden sørger for at informere om nye tilbud, samtidig med at vi bliver klogerer på, på hvilke områder der er plads til forbedringer.
  • Målrettet kommunikation, så kendskabet til kommunens mange tilbud når ud til virksomhederne
  • Helhedssyn i sagsbehandlingen af byggesager

-Vi holder fast i den positive udvikling og den strategi, som vi sammen med Haderslev Erhvervsråd har lagt.

På den måde fastholder vi et langsigtet fokus og gennemfører konkrete aktiviteter, der skal gøre os endnu bedre i forhold til vores erhvervsklima, H.P. Geil.

Borgmesteren holder mandag morgen et stort møde med industrivirksomhederne i kommunen om DI's Erhvervsklimaundersøgelse, hvor også en repræsentant for DI er til stede.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil på 21 69 64 71 eller hapg@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum