Transportministeriet

Lille stigning i ladestandere i oktober

Del

Nyt månedsnotat viser udviklingen i ladeinfrastrukturen og bestanden af el- og plugin-hybridbiler i Danmark.

Der er mere end seks gange så mange elbiler på de danske veje i dag i forhold til 2018. I samme periode er antallet af offentligt tilgængelige oplademuligheder fordoblet, og i oktober kom der 75 nye ladepunkter i Danmark.

- Når vi ser flere grønne biler på vejene, stiger efterspørgslen også på steder, hvor de kan lades op. Mange kan lade derhjemme, men der er også brug for at der kan lades på vejen mellem vores gøremål. Det arbejder vi selvfølgelig på både med investeringer, medfinansiering og bedre strukturelle og lovgivningsmæssige rammer. Målet er, at potentielle elbilejere ikke vælger den grønne bil fra, fordi der er for lang ventetid ved landets ladestandere. Derfor er det vigtigt at både operatører, kommuner, regioner og staten bakker op om at forbedre ladeinfrastrukturen i hele landet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

For at skabe overblik over udviklingen på ladestandermarkedet indkøber Transportministeriet data om markedet fra ChargeX Analytics. Ministeriet udgiver fremover løbende en kort oversigt over, hvordan ladeinfrastrukturen udvikler sig, herunder hvilke kommuner, der har flest ladestandere pr. 1000 indbyggere, fordelingen af typer af ladestandere og udviklingen i andelen af grønne biler i bilparken.

Nøgleord

Vedhæftede filer

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum