Wonderful Copenhagen

Lille konference kan give stor million-forretning til København

Del

Nogen gange er det de små, der har den store betydning. I et år, hvor København sætter ny rekord med besøg af 100.000 kongresdeltagere, har en lille konference i disse dage med bare 86 deltagere alligevel stor betydning for byens fremtidige position som international kongresby.

Konferencen – AC Forum – er et europæisk forum for foreninger, der står bag store, internationale kongresser. De 86 deltagere repræsenterer til sammen over 100 møder og kongresser, der samlet tiltrækker mere end 250.000 kongresgæster om året – primært inden for medicinske fagområder. Bl.a. deltager repræsentanter for en kongres om cancer - ESMO, der til efteråret trækker mere end 18.000 deltagere til København, og som bliver den største kongres af sin art på dansk jord nogensinde.

Kongresdeltagere i almindelighed bruger i gennemsnit 3.100 kr. i døgnet. Det er derfor en stor millionforretning, København kan få fingre i, hvis nogle af deltagerne på AC Forum fremover vælger at lægge deres kongresser her. Derfor benytter Wonderful Copenhagen lejligheden til at sælge København som kongresby. Deltagerne skal derfor bl.a. se København fra vandsiden på en kanalrundfart, opleve nordisk gastronomi og på officielt besøg på rådhuset. Formålet er at vise deltagerne, hvad det er, København kan, som gør, at byen ligger på top-20 over de mest populære kongresbyer i verden.

Gallamiddag på rådhuset

Da kongresgæster er en attraktiv forretning for værtsbyerne, er den internationale konkurrence om kongresserne benhård. Det er derfor en fordel i konkurrencen, når værtsbyer tilbyder ekstra oplevelser, som eksempelvis officielle middage.

Derfor har Wonderful Copenhagen sammen med Københavns Kommune inviteret de 86 konferencedeltagere til officiel modtagelse og gallamiddag på Københavns Rådhus, hvor kommunen den aften er repræsenteret ved kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen. Til middagen deltager politikere og en række repræsentanter fra regionens organisationer, erhvervsliv og videnmiljøer.

”De mange kongresser er en vigtig indtægtskilde for byen, og vi skal hele tiden lægge os i selen for at få endnu flere hertil. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at få AC Forum til København, så vi kan fremvise de mange muligheder, som byen rummer,” udtaler kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Fremtidig million-forretning

Det er Wonderful Copenhagen og BC Hospitality Group, der har vundet AC Forum til København. Her er der stort fokus på de strategiske muligheder i at sikre fremtidig forretning til byen.

”2016 er rekordår for antal af kongresgæster i København, og det bruger vi på alle mulige måder til at sikre ny forretning til hovedstaden til de kommende år. AC Forum er en unik salgsplatform, og det benytter vi fuldt ud til at vise vores produkt frem til en målgruppe, som kan bane vejen for endnu flere kongresser fremover,” siger Jonas Wilstrup, underdirektør og kongreschef i Wonderful Copenhagen.

Jonas Wilstrup glæder sig derfor over, at AC Forum aldrig før har haft så mange tilmeldte som nu, hvilket ifølge arrangørerne bl.a. skyldes, at konferencen ligger i København.

”København er kendt som en verdensklasse-destination for kongresser, som har en god infrastruktur og de nødvendige logistiske rammer for både store og små events. Det er en sikker og attraktiv by, som er hjemsted for en stærk industri inden for både life science og clean-tech, som vores medlemsorganisationer har stor interesse for. Mange af os har allerede med succes afholdt kongres i København eller planlægger det i de kommende år,” siger Daniel Waigl, præsident for Association and Conference Forum, der står bag konferencen i København.

AC Forum afholdes d. 21. – 23. januar på Bella Sky Hotel i København.

Kontakter

Ulrika Mårtensson, kommunikationsansvarlig møder og kongresser, Wonderful Copenhagen, mobil 23 38 30 72

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Weekenden blev årets travleste krydstogtdage22.7.2018 14:12pressemeddelelse

Med ca. 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var der ekstra travlhed i Københavns havn, hvor 9 krydstogtskibe lagde til i weekenden. En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland. I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster pr. dag henover året er mindre end tidligere. Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 mio. gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Og krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 mia. kr. og fuldtidsjob til ca. 2.100 borgere. De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum