Wonderful Copenhagen

Lille konference kan give stor million-forretning til København

Del

Nogen gange er det de små, der har den store betydning. I et år, hvor København sætter ny rekord med besøg af 100.000 kongresdeltagere, har en lille konference i disse dage med bare 86 deltagere alligevel stor betydning for byens fremtidige position som international kongresby.

Konferencen – AC Forum – er et europæisk forum for foreninger, der står bag store, internationale kongresser. De 86 deltagere repræsenterer til sammen over 100 møder og kongresser, der samlet tiltrækker mere end 250.000 kongresgæster om året – primært inden for medicinske fagområder. Bl.a. deltager repræsentanter for en kongres om cancer - ESMO, der til efteråret trækker mere end 18.000 deltagere til København, og som bliver den største kongres af sin art på dansk jord nogensinde.

Kongresdeltagere i almindelighed bruger i gennemsnit 3.100 kr. i døgnet. Det er derfor en stor millionforretning, København kan få fingre i, hvis nogle af deltagerne på AC Forum fremover vælger at lægge deres kongresser her. Derfor benytter Wonderful Copenhagen lejligheden til at sælge København som kongresby. Deltagerne skal derfor bl.a. se København fra vandsiden på en kanalrundfart, opleve nordisk gastronomi og på officielt besøg på rådhuset. Formålet er at vise deltagerne, hvad det er, København kan, som gør, at byen ligger på top-20 over de mest populære kongresbyer i verden.

Gallamiddag på rådhuset

Da kongresgæster er en attraktiv forretning for værtsbyerne, er den internationale konkurrence om kongresserne benhård. Det er derfor en fordel i konkurrencen, når værtsbyer tilbyder ekstra oplevelser, som eksempelvis officielle middage.

Derfor har Wonderful Copenhagen sammen med Københavns Kommune inviteret de 86 konferencedeltagere til officiel modtagelse og gallamiddag på Københavns Rådhus, hvor kommunen den aften er repræsenteret ved kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen. Til middagen deltager politikere og en række repræsentanter fra regionens organisationer, erhvervsliv og videnmiljøer.

”De mange kongresser er en vigtig indtægtskilde for byen, og vi skal hele tiden lægge os i selen for at få endnu flere hertil. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at få AC Forum til København, så vi kan fremvise de mange muligheder, som byen rummer,” udtaler kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Fremtidig million-forretning

Det er Wonderful Copenhagen og BC Hospitality Group, der har vundet AC Forum til København. Her er der stort fokus på de strategiske muligheder i at sikre fremtidig forretning til byen.

”2016 er rekordår for antal af kongresgæster i København, og det bruger vi på alle mulige måder til at sikre ny forretning til hovedstaden til de kommende år. AC Forum er en unik salgsplatform, og det benytter vi fuldt ud til at vise vores produkt frem til en målgruppe, som kan bane vejen for endnu flere kongresser fremover,” siger Jonas Wilstrup, underdirektør og kongreschef i Wonderful Copenhagen.

Jonas Wilstrup glæder sig derfor over, at AC Forum aldrig før har haft så mange tilmeldte som nu, hvilket ifølge arrangørerne bl.a. skyldes, at konferencen ligger i København.

”København er kendt som en verdensklasse-destination for kongresser, som har en god infrastruktur og de nødvendige logistiske rammer for både store og små events. Det er en sikker og attraktiv by, som er hjemsted for en stærk industri inden for både life science og clean-tech, som vores medlemsorganisationer har stor interesse for. Mange af os har allerede med succes afholdt kongres i København eller planlægger det i de kommende år,” siger Daniel Waigl, præsident for Association and Conference Forum, der står bag konferencen i København.

AC Forum afholdes d. 21. – 23. januar på Bella Sky Hotel i København.

Kontakter

Ulrika Mårtensson, kommunikationsansvarlig for møder og kongresser, Wonderful Copenhagen, mobil 23 38 30 72

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

Wonderful Copenhagens nye strategi: Farvel til turismen, som vi kender den30.1.2017 06:45pressemeddelelse

Turister er ikke længere blot turister – og vil i mindre grad opfattes som sådan. De vil være ’midlertidige lokale’, mens de er her. Det er hovedpointen i Wonderful Copenhagens nye turismestrategi, der sætter samspillet mellem borgerne og de besøgende i fokus, og som vil have endnu mere ud af den enkelte gæst. Samtidig skal hovedstaden i højere grad sælges internationalt ved, at flere synliggør destinationen mere og bedre.

2017 sætter ny rekord: Over 1 mio. krydstogtgæster til Danmark i det nye år3.1.2017 07:00pressemeddelelse

De danske krydstogthavne kan nu ved årets start se frem til et ekstra travlhed i 2017, hvor fem danske byer kommer til at sætte ny rekord i antallet af krydstogtgæster. Ud over at både Skagen, Aarhus, Aalborg, Fredericia og København hver især kan gøre klar til at tage imod et rekordstort antal turister ad søvejen, er der fremgang hos alle etablerede krydstogthavne i Danmark i 2017. Så det er hele Danmark, der samlet set går ind i sin hidtil bedste sæson. For første gang nogensinde runder det samlede antal krydstogtgæster i Danmark 1 mio., når landets krydstogthavne i 2017 tilsammen får besøg af et krydstogtskib 491 gange. Derudover forventes også mindst 300.000 besætningsmedlemmer, som vil skabe liv og omsætning på de danske havne i det nye år. Det viser en opgørelse fra Cruise Copenhagen Network, der samler de danske krydstogtdestinationer. Alene i 2016, hvor der i alt kom 866.000 krydstogtgæster på besøg i Danmark, var der en beregnet samfundsøkonomiske effekt af krydstogtturismen p