Beskæftigelsesministeriet

Ligestillingsministeren byder velkommen til Copenhagen 2021

Del

Fra den 12.-22. august 2021 løber WorldPride og EuroGames af stablen under navnet Copenhagen 2021. Ligestillingsministeren deltager i en række aktiviteter.

Fra den 12.-22. august 2021 løber WorldPride og EuroGames af stablen under navnet Copenhagen 2021. Ligestillingsministeren deltager i en række aktiviteter.

For første gange nogensinde afholdes de to internationale arrangementer WorldPride og EuroGames samlet i Skandinavien. Copenhagen 2021 sætter fokus på LGBTI-personers trivsel og rettigheder nationalt og internationalt og vil blive afholdt i København og Malmø fra den 12.-22. august 2021.  

WorldPride 2021 er det vigtigste internationale tilbagevendende LGBTI-arrangement i verden. Formålet er at hylde og advokere for LGBTI-rettigheder på verdensplan. EuroGames vil i 2021 bestå af 22 sportsgrene, og der forventes cirka 6.000 deltagende atleter. Formålet er blandt andet at sætte fokus på inklusion af LGBTI-personer i idrætslivet.

Regeringen har senest afsat en bevilling på 12 mio. kr. til afholdelsen af Copenhagen 2021.

Minister for ligestilling Peter Hummelgaard siger:

- Alle skal have lige muligheder for at være den, man er, og elske dem man vil. Afholdelsen af WorldPride og EuroGames i København er både en hyldest til denne frihed og et klart dansk signal om, at der skal være plads til forskellighed, og at menneskerettigheder er LGBTI-rettigheder.

- Jeg er stolt af, at Danmark i årtier har været et foregangsland i kampen for frihed og plads til forskellighed. Vi er kommet langt herhjemme, men vi er ikke i mål. Til efteråret fremsætter regeringen derfor et lovforslag, der gør det helt klart, at LGBTI-personer er beskyttet mod hadforbrydelser, hadfulde ytringer og forskelsbehandling. Vi fremsætter også lovforslag, der gør det lettere at ændre fornavn og skifte personnummer, så det stemmer med ens kønsidentitet. Ligesom vi vil gøre det enklere at få registreret et medmoderskab.  

- Danmark har et ansvar for at gå forrest i EU og i resten af verden ved løbende at sætte fokus på, om vi selv kan gøre det bedre. Det handler ikke kun om lovgivning, men også om at bane vej for en kulturændring og udbrede viden. Had, intolerance og diskrimination hører ikke hjemme nogen steder. Det budskab bør vi kunne samles om, og det er Copenhagen 2021 en stærk manifestation på.

 

Ligestillingsministerens program under Copenhagen 2021

Mandag den 16. august

  • Morgenmadsarrangement med Nordisk Ministerråd
  • Deltagelse i Nordisk ministerpanel om unge LGBTI personers trivsel     

Onsdag den 18. august

  • Tale ved CPH2021 Workplace Inclusion Day

Torsdag den 19. august

  • Deltage i LGBT+ Danmark debatarrangement om fremtiden for LGBTI-området
  • Vært ved regeringens officielle Pridereception

Fredag den 20. august

  • Tale ved Interparlamentary Assembly 
  • Tale ved FIU-ligestillings konference om LGBT+ ligestilling på det danske arbejdsmarked

Lørdag den 21. august

  • Deltage i WorldPride March

Nøgleord

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202121.9.2021 08:16:03 CEST | Pressemeddelelse

Mellem juni og juli 2021 fandt yderligere 7.000 personer beskæftigelse, hvilket svarer til 2.853.000 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 11.000 flere lønmodtagere siden juni måned. I den offentlige sektor var der 4.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsen er steget med 0,24 procent siden juni måned. Samlet set er beskæftigelsen 51.000 højere, svarende til 1,8 procent, sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned, inden COVID-19 krisen ramte. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er positivt, at vi igen kan konstatere en stigning i beskæftigelsen i juli måned på 7.000 personer. Antallet af beskæftigede i juli måned er ligefrem det højeste registrerede nogensinde i Danmark. Det understreger i den grad, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen i en svær tid. Det skal vi glæde os over nu. - Lige nu er der så godt gang i

Indkaldelse til pressemøde om Regeringens udspil ’’Danmark Kan Mere I’’7.9.2021 13:24:49 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet indkalder til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet om Regeringens udspil ”Danmark Kan Mere 1” i morgen onsdag den 8. september kl. 12.00. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye deltager. Bemærk Der kræves tilmelding. For tilmelding sendes en mail til pbc@bm.dk senest den 8. september kl. 11.00. Tilmeldte journalister har adgang til Beskæftigelsesministeriet fra klokken 11.00 og skal bære pressekort synligt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum