Udenrigsministeriet

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen: Arbejdet med at få flere kvinder i byggeriet kan være omsonst

Del

Mindre end hver 10. danske håndværker er en kvinde. Derfor har der i mange år været arbejdet på flere fronter på at få flere kvinder i byggeriet. Men det nytter ikke noget, hvis der ikke er plads til kvinderne på byggepladserne, mener Eva Kjer Hansen. Og det lader til, at der udfordringer på den front. For at få syn for sagen får ligestillingsministeren besøg af den unge kvindelige murer Mette Schack Dahlmann, der kommer til møde i ministeriet med sin egen skurvogn under armen. Her er der plads til både kvinder og mænd.

”Alt det arbejde, der gøres for at rekruttere flere kvinder til håndværksuddannelserne er jo spildt, hvis de ikke kommer i beskæftigelse efter endt uddannelse. Der skal være plads til alle håndværkere uanset køn på de danske byggepladser” udtaler ligestillingsminister Eva Kjer Hansen.


Håndværkerne på de danske byggepladser har en lovfæstet ret til muligheden for at gå i bad efter arbejde. Men i langt de fleste skurvogne sker badet bag et badeforhæng og ikke bag en aflåst dør. Og det betyder, at der de facto ikke er taget højde for, at håndværkere af begge køn, skal have mulighed for at tage bad efter arbejdsdagen.


Loven foreskriver, at der enten skal være mulighed for særskilt bad eller for at bade tidsforskudt, når der arbejder folk af begge køn på en byggeplads.  Men fordi skurvognene er indrettet med badeforhæng kan det ifølge Mette Schack Dahlmann komme til at virke som en barriere for at ansætte kvinder, fordi det kan være dyrt og besværligt for arbejdsgiverne at leve op til reglerne.


Det problem vil hun gerne hjælpe med at løse. Hun har derfor fået udviklet en skurvogn med et baderum med aflåst dør. På den måde kan begge køn bruge den samme skurvogn og arbejdsgiveren kan leve op til reglerne uden at skulle stille en ekstra skurvogn til rådighed kun til kvinderne.


I morgen tidlig danner hendes skurvogn rammen om et møde med ligestillingsminister Eva Kjer Hansen, hvor de skal drøfte udfordringerne med at få flere kvinder i håndværksfagene.


”Hvis lovgivningen rent faktisk har den effekt, at kvinderne ikke kommer i job, ja så har vi en udfordring, vi skal have kigget på. Vi skal jo netop nedbryde de barrierer, der er, for at kvindelige håndværkere kommer ud og bruger deres uddannelse på byggepladserne. Vi skal ikke skabe dem. Det er meget interessant, at Mette Schack Dahlmann har udviklet en løsning, der gør, at arbejdsgiverne relativt nemt kan leve op til reglerne, så det sikres at der er plads til kvinderne på byggepladserne” udtaler ligestillingsminister Eva Kjer Hansen.


Til mødet i skurvognen med murer Mette Schack Dahlmann deltager også beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Nanna Højlund fra LO, Søren Heisel fra 3F og Lars Storr-Hansen fra Dansk Byggeri.  Mødet finder sted foran Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads 2onsdag d. 28. november fra kl. 7.30-8.30. Pressen er velkommen.

Kontakt:

Presserådgiver for ligestillingsminister Eva Kjer Hansen:

Anna Munck, tlf. 61 97 90 33, e-mail:annmun@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red