Lif Lægemiddelindustriforeningen

Lif: Digitaliseringsstrategi skal huske nye løsninger i sundhedsvæsenet

Del

Sundhedsvæsenet skal gribe de digitale muligheder for at optimere behandlingen ikke mindst på kronikerområdet, mener Lægemiddelindustriforeningen. Øget indsigt kan også forbedre vaccinationsdækningen i kommunerne.

Når regeringens digitaliseringsstrategi, der blev fremlagt torsdag, har sundhed som et særligt fokusområde, er det med god grund, mener Lægemiddelindustriforeningen, Lif.

Men Lif er lidt bekymret over, at regeringen kun har en ambition om at implementere såkaldt ’moden teknologi’.

”Et offentligt sundhedsvæsen skal naturligvis bygge på anerkendte og afprøvede løsninger, men skal vi også fortsat udvikle sundhedsområdet, så er det nødvendigt også at prioritere udviklingen af nye innovative løsninger”, siger Henrik Vestergaard, viceadministrerende direktør i Lif.

Digitalisering kan mindske presset
Ifølge Lægemiddelindustriforeningen er digitalisering en oplagt vej til at reducere presset på et sundhedsvæsen, der er knap på ressourcer. Både ved at gøre patienten mindre afhængig af hjælp og ved at sikre mere præcis forebyggelse, opsporing, diagnosticering og behandling.

”Hidtil har man i sundhedsvæsenet langt hen ad vejen givet samme tilbud til alle patienter, men de øgede digitale muligheder og gode danske sundhedsdata giver mulighed for en langt mere fokuseret indsats både til forebyggelse, opsporing og behandling, så vi kan sikre, at det er de rigtige patienter, der kommer i sundhedsvæsenet, og at de får den behandling, der har størst værdi med mindst mulig indsats. Det kan være med til at sikre et robust sundhedsvæsen”, siger Henrik Vestergaard.

”Kronikerområdet er et af de områder, hvor opgaverne i disse år er i voldsom vækst, og også antallet af multisyge, altså med flere kroniske sygdomme, stiger. Det skaber et øget behov for sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet. Her er det helt afgørende, at man fortsat bliver bedre til at dele journaldata mellem kommuner, sygehuse og almen praksis. Derudover kan sundhedsdata fx bruges til at skære unødige kontroller i ambulatoriet på sygehuset eller hos den praktiserende læge væk, så ressourcerne kan bruges på de patienter, der har behovet.”, siger Henrik Vestergaard.

Bedre vaccinationsindsats i kommunerne
En øget digitalisering kan også give mere målrettede og lokale indsatser i eksempelvis kommunerne, mener Lif.

”COVID-19 har vist os, at vi med en målrettet og differentieret indsats kan optimere vaccinationsdækningen. Hvorfor ikke give kommunerne mulighed for løbende at følge den aktuelle vaccinationsdækning af mæslinger, HPV eller andet i deres egen kommune, så man netop kan tilrettelægge lokale og målrettede indsatser, dér hvor der er behov? Desuden findes der foruden de kendte vaccinationsprogrammer til børn og ældre et hav af individuelle vacciner, som kan forebygge sygdom hos udsatte grupper af borgere. Men i dag bruges aktuelle data ikke systematisk til at identificere, hvem det vil kunne være relevant for. Det vil være oplagt, at eksempelvis praktiserende læger får bedre mulighed for at identificere disse målgrupper”, siger viceadministrerende direktør Henrik Vestergaard.

Kontakter

Information om Lif Lægemiddelindustriforeningen

Lif Lægemiddelindustriforeningen
Lersø Parkalle 101
2100 København Ø

39 27 60 60https://lif.dk/

Lif er brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder i Danmark. Fællesnævneren er, at Lifs medlemmer alle udvikler nye innovative lægemidler til forebyggelse og behandling.

Når forskning, udvikling og innovation omsættes i sundhed, vækst, arbejdspladser og velstand er det til gavn for hele det danske samfund.

Lif arbejder derfor for, at foreningens medlemmer kan forske, udvikle, producere, markedsføre, distribuere og informere om nye og bedre lægemidler.

Følg pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum