Udenrigsministeriet

Libanon-eksplosion: Danmark giver 12 mio. kr. og 600 kemikaliebeskyttelsesdragter i akut nødhjælp

Del

Udenrigsministeriet giver næsten 12 mio. kr. til nødhjælpsarbejdet i Beirut, Libanon, efter de to eksplosioner, der fandt sted tirsdag eftermiddag i en lagerbygning i Beiruts havneområde.

Samtidig sender Beredskabsstyrelsen med støtte fra Udenrigsministeriet 600 kemikaliebeskyttelsesdragter til nødhjælpsarbejderne på stedet, der hjælper med at håndtere kemikalieudslippet som følge af eksplosionerne. 

Udviklingsminister Rasmus Prehn udtaler:

”Vi har alle set billeder af den frygtlige eksplosion, som tirsdag ramte hjertet af Beirut. Der er brug for, at vi udviser international solidaritet og hjælper Libanon med at håndtere denne alvorlige krise. Pengene går blandt andet til de hårdt pressede hospitaler, der har akut brug for medicinaludstyr for at kunne hjælpe de mange tusinder tilskadekomne. Derudover har vi fokus på at sikre adgang til mad, vand og husly til de 200.000-300.000 mennesker, der pludselig er blevet hjemløse”.

”Eksplosionerne i Beirut kommer på det værst tænkelige tidspunkt for Libanon. Landets økonomi og sundhedsvæsen er i forvejen helt i knæ. Og COVID-19 gør blot situationen værre. Samtidig er landet hjem for 1,5 millioner flygtninge, der også har brug for støtte. Vi er klar til at se på, om der er behov for mere humanitær hjælp, og derfor følger vi udviklingen nøje i tæt dialog med de libanesiske myndigheder og humanitære organisationer,” siger Rasmus Prehn.

Baggrund:

De 12 mio. kr. i humanitær bistand er fordelt på følgende organisationer: 

-         10 mio. gennem Røde Kors bevægelsen (2 mio. kr. til Dansk Røde Kors og 8 mio. kr. til den Internationale Røde Kors Komité)

-         1,2 mio. kr. gennem Red Barnet

-         500.000 kr. gennem Oxfam-IBIS

-         275.000 kr. gennem Beredskabsstyrelsen

Mindst 100 meldes dræbt og næsten 4.000 sårede.

Danmark har indtil videre ydet næsten 32 mio. kr. i direkte humanitær støtte til Libanon i år. Midlerne er kanaliseret gennem danske civilsamfundspartnere og FN og er først og fremmest målrettet sårbare syriske flygtninge og lokale værtssamfund i landet.

For yderligere information/pressekontakt

Magnus Ulveman

Pressechef til udviklingsministeren

+45 29 43 95 23

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Større tryghed om erhvervsfremstød i Corona-krisen24.9.2020 16:30:33 CESTPressemeddelelse

Corona skaber stor usikkerhed om muligheden for at gennemføre erhvervsfremstød. Regeringen har stort fokus på behovet for at hjælpe dansk eksport i gang igen. Derfor er der afsat yderligere 10 mio. til at kompensere koordinatorer af fælles erhvervsfremstød, og dermed deltagende virksomheder for tabte udgifter, idet en Corona-særordning på området forlænges året ud. Det er godt for eksporten, og dermed godt for Danmark. Eksporten som helhed ventes at aftage med 10,2%, og vareeksporten specifikt med 7,7% i 2020.

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.