L&F

L&F: Vi skal have verdens bedste fødevareuddannelser

Del
Landbrug & Fødevarer glæder sig over de anbefalinger, som regeringens Universitetsudvalg netop har fremlagt.

Fødevareerhvervet er et forsknings- og innovationstungt erhverv, som kræver dygtige talenter med de rigtige uddannelser bag sig.

Landbrug & Fødevarer glæder sig derfor over de anbefalinger til et fremtidens uddannelser, som Universitetsudvalget netop har fremlagt.

- Danmark skal have verdens bedste fødevareuddannelser, og det kræver, at kvalitet er et bærende element på de rigtige uddannelser af central betydning for sektoren, siger Karen Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer.

På flere danske universitetsuddannelser på kandidatniveau, på f.eks. fødevareområdet, er op mod halvdelen af de studerende udenlandske. Men mange forlader Danmark efter endt uddannelse enten frivilligt eller ufrivilligt, og Danmark drager derfor ikke nytte af deres kompetencer.

- Vi skal turde satse på talenterne, så de bliver her i landet eller i en af de internationalt orienterede danske fødevarevirksomheder efter endt uddannelse, fortsætter hun.

Match mellem erhverv og uddannelse
Landbrug & Fødevarer mener også, det er vigtigt, at man fremover sætter øget fokus på at koordinere mellem erhvervsliv og universiteter.

- Erhvervet skal i endnu højere grad tænkes ind i de enkelte uddannelser, så de unge vælger en uddannelse, hvor der er et job bagefter. Kun på den måde vil vi kunne opretholde den vækst, vi bidrager med i erhvervet, siger Karen Hækkerup.

Hun pointerer, at fødevareerhvervet selv ønsker at tage et medansvar for at skabe et endnu tættere samarbejde mellem universiteterne og erhvervet.

Det kunne foregå ved, at erhvervslivet i højere grad bliver en integreret del af uddannelsesforløbet. F.eks. ved gæsteforelæsninger, mentorordninger og virksomhedsbesøg.

Derfor har Landbrug & Fødevarer også budt ind med løsninger til Universitetsudvalget.

Se et udpluk af L&F’s indspil til udvalget her:

  • Form uddannelsesudbuddet, så det matcher det private arbejdsmarkeds behov.
  • Styrk studieintensiteten på de danske universiteter til mindst 37 timer om ugen med f.eks. flere karaktergivende hjemmeopgaver eller forelæsninger via videolink.
  • Opret særlige incitamentsprogrammer til sikring af, at så mange som mulige kvalificerede kandidater fra udlandet bliver i landet.
  • Gør det nemmere at få en bacheloruddannelse godkendt som grundlag for at læse videre ved flere forskellige beslægtede kandidatuddannelser, herunder også på andre universiteter.
  • Lav en grundig oprydning i uddannelserne på jordbrug- og fødevareområdet og overvej at afskaffe ”unødigt overlappende uddannelser”. Det bør ske i dialog med erhvervet.

For yderligere kontakt: Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, tlf. 20 76 17 90

Billeder

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye