L&F

L&F: Væsentlige mangler i finansloven

Del

Særligt afgiften på plantebeskyttelsesmidler, må landbruget spejde forgæves efter i regeringens finanslovudspil

Danske landmænd må i regeringens finanslovsudspil spejde forgæves efter væsentlige tiltag, der ellers ville kunne være med til at styrke konkurrenceevnen. Helt konkret ærgrer Landbrug & Fødevarer sig over, at regeringen ikke har afsat midler til en afskaffelse af afgiften på plantebeskyttelsesmidler. Det på trods af at afgiften skal drøftes mellem aftaleparterne i det nye år.

- Når jeg sidder og kigger finanslovsudspillet igennem, undrer det mig, at regeringen ikke har reserveret midler til en afskaffelse af afgiften på plantebeskyttelsesmidler. De penge bør findes allerede nu, så der er råd til at afskaffe afgiften næste år, når aftaleparterne har talt sammen, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Afgiften på plantebeskyttelsesmidler koster landbruget over en halv milliard kroner årligt.

- Afgiften på plantebeskyttelsesmidler er en væsentlig hæmsko for, at danske landmænd kan konkurrere på lige vilkår med deres kollegaer i resten af EU. Jeg håber, at vi kan overbevise vores politikere om, at der i de kommende finanslovsforhandlinger bliver afsat midler. Kampen stopper ikke her, da afgiften er med til at holde et af landets mest regulerede erhverv fra at opnå det fulde potentiale, siger Karen Hækkerup.

Landbrug & Fødevarer forventer, at evalueringen af afgiften vil vise, at afgiften ikke virker og derfor bør afskaffes. Det vil give rigtig god mening, at der i finansloven for 2018 bliver reserveret midler til en afskaffelse.

- Når rapporten om pesticidafgiften er færdig i det nye år vil den nødvendigvis vise, at afgiften bare er en ekstra skat, der ikke virker som politikerne havde troet. Derfor har vi en god sag, og det havde været det rigtige signal fra regeringen allerede nu at afsætte pengene til en afskaffelse. Ellers vil en lettelse af afgiften først få virkning fra 2019, og så har vi et helt år mere hvor vi betaler en urimelig høj afgift, der hverken gavner miljøet eller landmandens bundlinje, siger Karen Hækkerup

Udover afgiften på plantebeskyttelsesmidler, ærgrer Landbrug & Fødevarer sig også over, at regeringen ikke lægger op til at fjerne beskatningen på produktionsjord.

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum