L&F

L&F: Væsentlige mangler i finansloven

Del

Særligt afgiften på plantebeskyttelsesmidler, må landbruget spejde forgæves efter i regeringens finanslovudspil

Danske landmænd må i regeringens finanslovsudspil spejde forgæves efter væsentlige tiltag, der ellers ville kunne være med til at styrke konkurrenceevnen. Helt konkret ærgrer Landbrug & Fødevarer sig over, at regeringen ikke har afsat midler til en afskaffelse af afgiften på plantebeskyttelsesmidler. Det på trods af at afgiften skal drøftes mellem aftaleparterne i det nye år.

- Når jeg sidder og kigger finanslovsudspillet igennem, undrer det mig, at regeringen ikke har reserveret midler til en afskaffelse af afgiften på plantebeskyttelsesmidler. De penge bør findes allerede nu, så der er råd til at afskaffe afgiften næste år, når aftaleparterne har talt sammen, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Afgiften på plantebeskyttelsesmidler koster landbruget over en halv milliard kroner årligt.

- Afgiften på plantebeskyttelsesmidler er en væsentlig hæmsko for, at danske landmænd kan konkurrere på lige vilkår med deres kollegaer i resten af EU. Jeg håber, at vi kan overbevise vores politikere om, at der i de kommende finanslovsforhandlinger bliver afsat midler. Kampen stopper ikke her, da afgiften er med til at holde et af landets mest regulerede erhverv fra at opnå det fulde potentiale, siger Karen Hækkerup.

Landbrug & Fødevarer forventer, at evalueringen af afgiften vil vise, at afgiften ikke virker og derfor bør afskaffes. Det vil give rigtig god mening, at der i finansloven for 2018 bliver reserveret midler til en afskaffelse.

- Når rapporten om pesticidafgiften er færdig i det nye år vil den nødvendigvis vise, at afgiften bare er en ekstra skat, der ikke virker som politikerne havde troet. Derfor har vi en god sag, og det havde været det rigtige signal fra regeringen allerede nu at afsætte pengene til en afskaffelse. Ellers vil en lettelse af afgiften først få virkning fra 2019, og så har vi et helt år mere hvor vi betaler en urimelig høj afgift, der hverken gavner miljøet eller landmandens bundlinje, siger Karen Hækkerup

Udover afgiften på plantebeskyttelsesmidler, ærgrer Landbrug & Fødevarer sig også over, at regeringen ikke lægger op til at fjerne beskatningen på produktionsjord.

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra L&F

L&F: Vi står klar til at levere, Løkke3.10.2017 13:05pressemeddelelse

Fødevareklyngen kan og vil levere et endnu større bidrag til Danmarks vækst og velfærd. Sådan lyder det fra Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, efter statsministerens åbningstale. - Vores erhverv er en massiv vækstmotor i hele Danmark. Uanset om det handler om at skabe arbejdspladser, eksport, udnytte muligheder inden for digitalisering, innovation eller bæredygtighed, så er fødevareklyngen en af regeringens vigtigste samarbejdspartnere. Og vi kan levere endnu mere, hvis vi får de optimale vilkår, siger hun. Fødevareklyngen beskæftiger 186.000 personer og eksporterer årigt for 156 milliarder kroner. Fødevareklyngens nettovalutaindtjening opgøres til 84 mia. kroner, som går til dansks forbrug og velfærd. - Made in Denmark er et kvalitetsstempel. Men det er også et kvalitetsstempel, som vi skal fremtidssikre, så fødevareerhvervets eksport også fremover kan sikre tusindvis af arbejdspladser på tværs af Danmark. Men det kræver, at regeringen fortsætter af reformsporet, fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum