L&F

L&F: Udvidelse af forskerordningen vil gavne dansk fødevareproduktion

Del

Landbrug & Fødevarer hilser de seneste skatteudmeldinger fra regeringen velkomne. Det gælder både udvidelsen af forskerordningen og forslaget om fjernelse af loftet over beskæftigelsesfradraget.

Regeringens seneste skatteudmeldinger har mange fordele for både de erhvervsdrivende og for borgere med både små og mellemstore indkomster. Det vurderer Landbrug & Fødevarers erhvervspolitiske chef, Morten Holm Østergaard, og henviser her både til udvidelsen af forskerordningen og forslaget om fjernelse af loftet over beskæftigelsesfradraget.

Forslaget om at udvide forskerskatte-ordningen, så udenlandske forskere fremover vil få mulighed for at betale en lavere skat i syv – i stedet for som nu fem – år, vil ifølge Morten Holm Østergaard gavne dansk fødevareproduktion:

”Når der ikke kan skaffes politisk flertal for at sætte topskatten ned, er det nødvendigt at se på, om forskerskatteordningen kan forbedres. Dansk konkurrenceevne er afhængig af, at vi kan tiltrække dygtige specialister til vores eksportvirksomheder og universiteter. Vi har hidtil været for dårlige til at holde på de dygtige udlændinge, som har taget familien med til Danmark. Regeringens forslag er en god løsning, der vil gavne dansk fødevareproduktion,” siger Morten Holm Østergaard.

Mangel på arbejdskraft
Angående forslaget om at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget vurderer Morten Holm Østergaard, at det både vil gavne erhvervslivet og komme såvel dem med små og mellemstore indkomster til gode:

”Hvis ikke opsvinget skal bremses, inden der for alvor er kommet gang i det, er det vigtigt med strukturforbedrende forslag, der kan øge arbejdsudbuddet. 25 pct. af danske fødevarevirksomheder og 36 pct. af virksomhederne i agroindustrien har vanskeligt ved at få tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft. For tæt på 1/3 af vores medlemsvirksomheder er mangel på arbejdskraft en produktionsbegrænsning, der gør, at man må sige nej tak til nye ordrer. At fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget har netop en positiv effekt på arbejdsmarkedet. Det vil komme både dem med små og mellemstore indkomster til gode. Landbrug & Fødevarer støtter derfor forslaget, der også vil gavne erhvervslivet uden for de større byer,” siger Morten Holm Østergaard.

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra L&F

L&F: Vi står klar til at levere, Løkke3.10.2017 13:05pressemeddelelse

Fødevareklyngen kan og vil levere et endnu større bidrag til Danmarks vækst og velfærd. Sådan lyder det fra Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, efter statsministerens åbningstale. - Vores erhverv er en massiv vækstmotor i hele Danmark. Uanset om det handler om at skabe arbejdspladser, eksport, udnytte muligheder inden for digitalisering, innovation eller bæredygtighed, så er fødevareklyngen en af regeringens vigtigste samarbejdspartnere. Og vi kan levere endnu mere, hvis vi får de optimale vilkår, siger hun. Fødevareklyngen beskæftiger 186.000 personer og eksporterer årigt for 156 milliarder kroner. Fødevareklyngens nettovalutaindtjening opgøres til 84 mia. kroner, som går til dansks forbrug og velfærd. - Made in Denmark er et kvalitetsstempel. Men det er også et kvalitetsstempel, som vi skal fremtidssikre, så fødevareerhvervets eksport også fremover kan sikre tusindvis af arbejdspladser på tværs af Danmark. Men det kræver, at regeringen fortsætter af reformsporet, fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum