L&F

L&F: Godt at rykke uddannelser tættere på virksomhederne

Del

Landbrug & Fødevarer glæder sig over regeringens plan for udflytning af uddannelser og arbejdspladser.

Regeringens plan om at udflytte lidt over 4000 statslige arbejdspladser og 500-1000 uddannelsespladser bidrager til en mere balanceret udvikling i Danmark, mener Landbrug & Fødevarer.

- Fødevareklyngen står i forvejen for en stor del af beskæftigelsen i yderområderne, hvor rigtig mange virksomheder og landmænd for tiden oplever, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, og fortsætter:

- Derfor er det rigtig godt med tiltag som disse, så vi kan sikre den fremtidige vækst også uden for de store byer.

Landbrug & Fødevarer glæder sig særligt over, at der i denne runde også er fokus på at få uddannelserne flyttet ud i landet.

- Det er rigtig godt, at vi får etableret nogle af landets uddannelser der, hvor behovet for kompetencerne befinder sig. Der er brug for tæt samarbejde mellem uddannelser og erhverv for at øge virksomhederne mulighed for at finde kvalificeret arbejdskraft, siger Lone Andersen, der dog pointerer, at udflytningen ikke må ske på bekostning af kvaliteten på uddannelserne.

Regeringen rykker bl.a. uddannelsen automationsteknolog til Hedensted, og det er netop én af de uddannelser, som fødevareklyngen ser gode muligheder i at få tættere på virksomhederne.

For yderligere kontakt:

Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20761790, cagf@lf.dk

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F