L&F

L&F: Bacon til briterne trods brexit

Del

Landbrug & Fødevarer håber på, at briternes exit fra EU, ikke får alvorlige konsekvenser for dansk fødevareeksport

Briterne har talt og det blev til Landbrug & Fødevarers store fortrydelse et ja til at forlade det europæiske samarbejde. Det kommer til at skabe usikkerhed for en masse danske virksomheder, som lever af at eksportere fødevarer til Storbritannien.

- Det er stærkt bekymrende, at briterne nu forlader EU. Jeg tror dog stadig på, at der er et marked for dansk bacon i Storbritannien, da man i dag er langt fra at være selvforsynende med landbrugsprodukter. Derfor foreligger der nu et stort stykke arbejde med at få lavet aftaler, der gør, at vi fortsat kan eksportere bacon og andre fødevarer til de britiske øer, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

Danmark har eksporteret til Storbritannien gennem årtier, og der er al mulig grund til at tro, at briterne vil fortsætte importen.

- Det er afgørende, at vi hurtigt får en pejling på, hvordan eksporten af briternes elskede danske bacon fremadrettet vil kunne fungere. Vi ved, at briterne er glade for danske produkter, og vi vil fortsat gerne levere, men det britiske nej giver umiddelbart bank til dansk eksport, siger Karen Hækkerup.

Landbrug & Fødevarer opfordrer nu den danske regering til at sikre, at der så hurtigt som muligt indgås de nødvendige handelsaftaler mellem Danmark og Storbritannien, så danske virksomheder undgår ekstraomkostninger og bureaukrati.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt: Søren Andersen, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, 21567011 & sand@lf.dk

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F