DSK - De Samvirkende Købmænd

Levende bymidter kræver politisk mod

Del

De Samvirkende Købmænd opfordrer både folketing og byråd til at tænke sig grundigt om, før der tillades flere megabutikker uden for købstæderne. Den stigende e-handel – forstærket i perioden med Covid-19 – truer butikslivet i bymidterne og dermed byernes naturlige samlingspunkt.

Bymidte i Faxe.
Bymidte i Faxe.

”Hvis ikke et flertal i Folketinget med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek i spidsen og landets kommuner udviser mod og handler i bymidternes interesse, kan det, vi kalder købstæder, være en saga blot. Så tager den stigende e-handel kombineret med alt for mange såkaldte aflastningscentre med megabutikker uden for byerne livet af bymidternes butiksliv og dermed kommunernes naturlige samlingspunkt.”

Det siger De Samvirkende Købmænds adm. direktør, John Wagner, i en kommentar til den rapport fra ”Partnerskab for levende bymidter”, som indenrigs- og boligministeren torsdag offentliggjorde med en række anbefalinger til politiske tiltag, f.eks. et tættere samarbejde mellem bymidtens forskellige aktører, hvad enten det er de forretningsdrivende, ejendomsejerne eller offentlige institutioner.

”Ministeren siger helt rigtigt, at det kræver en ekstraordinær og massiv fælles indsats at løse de udfordringer, som bymidterne står overfor. Helt rigtigt. Men han kommer ikke uden om, at han, regeringen og Folketinget også har hovedansvaret og bør rulle den seneste liberalisering af planlovens detailhandelsbestemmelser tilbage, så kommunerne i konkurrence med hinanden forhindres i at underminere bymidterne med flere og større aflastningscentre”, siger John Wagner, der har været medlem af udvalget.

Han henviser til, at liberaliseringen af planloven i 2017 har medført planer om nybyggeri af mere end 630.000 kvadratmeter nyt butiksareal alene i aflastningsområderne. Det fremgår af Indenrigs- og Boligministeriets egen redegørelse for udviklingen i kommunernes detailhandelsplanlægning fra marts 2021, og det er sket i en periode med et i forvejen rekordhøjt ledigt butiksareal og udsigt til endnu mere som følge af butikslukningerne under Covid-19 og den stærkt stigende e-handel.

Yderligere oplysning hos adm. direktør John Wagner, DSK, 2023 2616 eller underdirektør Jytte Tandrup, DSK, 2927 5483

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bymidte i Faxe.
Bymidte i Faxe.
Download

Information om DSK - De Samvirkende Købmænd

DSK - De Samvirkende Købmænd
DSK - De Samvirkende Købmænd
Islands Brygge 26
2300 København S

3962 1616http://www.dsk.dk/

Vi passer godt på den danske købmand.

Med De Samvirkende Købmænd har danske købmænd en slagkraftig brancheorganisation, der sætter mange "fingeraftryk" i dansk erhvervslovgivning.

Medlemskredsen omfatter ca. 1.400 supermarkeder, discountbutikker, nærbutikker og convenience. DSK har også samtidig et tæt samarbejde med de to grossister i den frie sektor: Dagrofa og Reitan Distribution.

I daglig tale siger vi, at DSK’s formål er at passe godt på den danske købmand. Mere formelt formuleret, så er DSK’s erklærede formål at skabe de bedst mulige vilkår for selvstændige forretningsdrivende i dansk dagligvarehandel.

Følg pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DSK - De Samvirkende Købmænd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum