DI Hovedstaden

Levende bakterier i pulverform giver flot overskud og initiativpris

Del

Der er kun en håndfuld virksomheder i verden, der kan det samme som Bifodan A/S i Hundested, nemlig producere levende bakterier i pulverform. Bakterier, som holder sig i live, indtil de er nået til det sted i kroppen, hvor de skal virke.

Pulveret med de levende bakterier er grundlaget for Bifodans succes og det turnaround, virksomheden har været igennem de seneste fem år. En bedrift, der nu hædres med DI Hovedstadens Initiativpris 2017.

Prisen overrækkes af DI Hovedstadens formand Poul Skadhede torsdag den 21. september kl. 8.30 hos Bifodan A/S, Bogbinderivej 6, Hundested, hvor også Halsnæs’ borgmester Steen Hasselriis deltager.

Bifodan A/S har været igennem en rivende udvikling de seneste år. I 2012 var det en virksomhed med underskud, som agerede lokalt og havde en blandet produktion, som blev større og større, men uden at de tjente penge på den. Men med en ny ledelse i spidsen genopfandt virksomheden sig selv og fandt tilbage til kernen i det, den var dygtigst til. Og så gik det stærkt.

- Den udvikling, Bifodan A/S har været igennem, er en inspirerende fortælling og kan forhåbentligt minde andre virksomheder om, hvor vigtigt det er at være tro mod kerneforretningen, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede

Sideløbende med den omfattende turnaround af forretningen har Bifodan A/S satset målrettet på forskning og innovation inden for kerneproduktet, de levende bakterier i pulverform. Det kom der en hel ny produkttype ud af. I 2015 lancerede Bifodan A/S ”Fast Melt”, som er pulver, der smelter på tungen. En produktform, som konkurrenterne også er begyndt at producere.

Den flotte vækst og de nye produkter skyldes ikke mindst, at medarbejderstaben er ændret markant. I 2012 var halvdelen ufaglærte og hver fjerde faglært. I dag har over halvdelen af medarbejderne en akademisk baggrund, og kun en tredjedel er ufaglærte.

- Der er ingen tvivl om, at den proces, Bifodan A/S har været igennem, kun har kunnet lade sig gøre, fordi der er en meget dygtig ledelse. Virksomheden er blevet transformeret fra en lokal produktionsvirksomhed med underskud til en moderne global virksomhed båret af veluddannede medarbejdere. Det er lykkes, fordi ledelsen sætter trivsel og trivselsundersøgelser i højsædet og sikrer, at strategien er mere end tomme ord på væggene, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede

Bifodans overskud er mere end fordoblet fra 2014 til 2016 samtidig med, at man har åbnet salgskontorer i Holland og Tjekkiet og etableret et selskab og to salgskontorer i USA, lige som der også er et kontor på vej i Italien.

- Med sit turnaround, sine succesfulde produkter og sine internationale satsninger er Bifodan A/S over kort tid blevet et stort aktiv for Halsnæs Kommune. Først og fremmest fordi deres tilstedeværelse sikrer værdifulde arbejdspladser og sætter Halsnæs på landkortet som et attraktivt sted at drive virksomhed. Men Bifodan fungerer også som vigtig inspirationskilde og motivationsfaktor for andre lokale virksomheder, hvilket skaber grobund for den fortsatte vækst og udvikling i området, siger Halsnæs’ borgmester Steen Hasselriis.

Med DI Hovedstadens Initiativpris 2017 er Bifodan A/S blandt kandidaterne til at modtage DI’s nationale initiativpris, der uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i januar 2018.

Fakta om DI Hovedstadens Initiativpris

DI Hovedstaden overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles. Hvis virksomheden evt. er i koncernsamarbejde med andre virksomheder, må det samlede antal ansatte maksimalt være 300
  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst
  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

I 2017 er et særligt kriterium desuden, at virksomheden har udvist en særlig vilje og strategisk evne til at lede medarbejdere og forretningen mod nye mål.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Hovedstaden, Hanne Sundin, tlf.: 2215 1332.

Billeder

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Chefkonsulent Hanne M. Sundin
Mail: hasu@di.dk
Tlf. 3377 4604
Mobil: 2215 1332

Adm. koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Helsingør går en smule frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Helsingør bliver i år vurderet bedre end sidste år. Kommunen går 12 pladser frem fra nr. 91 til nr. 79. Kommunernes erhvervsklima er vurderet ud fra over 7.600 besvarelser fra virksomheder og 51 statistikker. Og ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så er det særligt virksomhedernes vurdering af kommunens sagsbehandling og informationen og dialogen med de kommunale embedsmænd, som er forbedret. - Når det basale serviceniveau er på plads, så smitter det af på besvarelserne i undersøgelsen, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede og fortsætter: - Vi ved, at virksomhederne sætter pris på hurtig og kompetent sagsbehandling. Virksomhederne ønsker at bruge tid på at vokse som virksomhed og ikke bruge tid på at bøvle med kommunen eller sidde fast med bygge- og miljøsager. Til gengæld ser det ikke godt ud med samarbejdet med jobcenteret. Det kan have noget at gøre med, at over 1/3 af de adspurgte virksomheder i Helsing

København går lidt frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Københavns Kommune går i år en smule frem. I år er erhvervsvenligheden blevet målt i 93 kommuner, og København indplacerer sig på plads nr. 90. Den overordnede erhvervsvenlighed er dog desværre ikke steget. - Fra politisk hold oplever vi velvilje, f.eks. har kommunen nedsat en task force, som har udarbejdet 37 gode anbefalinger til, hvordan erhvervsvilkårene kan blive bedre, men vi mangler stadig at se reelle forandringer, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. Ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så klarer kommunen sig bedst på infrastruktur og på image. Virksomhederne vurderer, at den kommunale kollektive trafik er god, ligesom kommunens evne til at tiltrække og fastholde nye borgere også bliver vurderet pænt. Københavns kommune gør en stor indsats for at skabe en god balance mellem bylivet, bolig og erhvervslivet. Kommunen formår at tiltrække mange nye borgere hvert år, og derfor er det attraktivt for vir

Furesø tilbage i den bedste tredjedel i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

Med et tocifret spring op ad listen i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018 er Furesø nu med igen i den bedste tredjedel af kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Furesø 15 pladser frem til en placering som nummer 22 og er dermed for sjette år i streg den mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommune. Der er også fremgang i Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, der rykker hhv. syv og ti pladser frem til en placering som nummer 75 og 61. Furesø Kommunes fremgang på 14 pladser er den største i Nordsjælland. Kommunen er gået frem på stort set alle parametre. Særligt kommunens sagsbehandlingstid i alle former får roser af virksomhederne. Furesø har historisk set været blandt de mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommuner, siden DI for første gang undersøgte erhvervsklimaet i kommunerne i 2010. Sidste år faldt kommunen dog hele 23 pladser ned på 37. pladsen, men har altså siden taget revanche fra sidste års negative resultat. - I Furesø har man sat dækningsafgiften ned

Vallensbæk er hovedstadens højdespringer i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30Pressemeddelelse

Med et ordentligt spring op ad listen i DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Vallensbæk nu med i den bedste tredjedel af danske kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Vallensbæk hele 31 pladser frem til en placering som nummer 26. Det bedste resultat kommunen har opnået i otte år. Lokalt Erhvervsklima er baseret på 51 statistiske parametre og svar fra godt 7.700 virksomheder. Vallensbæk går frem over hele linjen inden for stort set alle kategorier. Virksomhederne er dog særligt begejstret for kommunens infrastruktur. I den kategori bliver Vallensbæk vurderet som Danmarks bedste. - Det er let at komme til og fra arbejde i Vallensbæk Kommune. Der er nem og hurtig adgang for bilister og pendlere via Køge Bugt motorvejen, Holbæk motorvejen og S-tog på Køge Bugt-linjen. I 2023 vil Vallensbæk også have to stationer med Letbanen. Der hersker derfor særdeles gode transportforhold for virksomhedernes medarbejdere. I en tid med massive trængselsproblemer i ho

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum