Transportministeriet

Let tilgængelig ladeinfrastruktur er afgørende

Del

Ny analyse afdækker forhold ved opladning på offentligt tilgængelige ladestandere, herunder prisen for at oplade, betalingssystemer og vilkårene for nettilslutning af offentligt tilgængelige ladestandere.

Det er regeringens ambition, at der skal køre mange flere elbiler på de danske veje. Derfor skal det være ligeså let at eje el elbil som en fossil bil, og det skal være ligeså nemt og bekvemt at oplade sin elbil, som det er at tanke benzin. Transportministeriet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet står bag en ny analyse, der ser på markedet for offentlig tilgængelig opladning.

- Det skal være nemt og bekvemt at lade sin elbil, og prisen for opladning skal være rimelig. Derfor har vi udarbejdet en analyse, der ser på de ydelser, som ladestandermarkedet tilbyder elbilisterne, f.eks. prisstrukturen for opladning og mulighederne for at lade op uden at have abonnement, siger transportminister Benny Engelbrecht.

- Analysen peger ind i det lovforslag, som regeringen forventer at sende i høring i starten af juli som opfølgning på Bilkommissionens forslag til regeringen om indretningen af ladestandermarkedet.

- Jeg ser frem til at drøfte den fremtidige indretning af ladestandermarkedet med Folketingets partier til efteråret med afsæt i de høringssvar, vi forventer at modtage i løbet af sommeren.

Analysen følger af den politiske Aftale om udmøntning af pulje til grøn transport af den 3. april 2020, hvor det blev aftalt, at der udarbejdes en analyse om prisstruktur for offentligt tilgængelige ladestandere. Analysen afdækker forhold vedrørende opladning ved offentligt tilgængelige ladestandere, herunder mulighederne i praksis for ad hoc-opladning uden abonnement, interoperabilitet af ladeoperatørernes betalingssystemer og prissætning.

Links

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

Kommissionen offentliggør vigtig afgørelse vedrørende PostNord10.9.2021 15:07:54 CEST | Pressemeddelelse

EU-Kommissionen har nu endegyldigt fastslået, at en intern kapitaloverførsel på 3.5 milliarder svenske kroner fra PostNord til Post Danmark er sket på markedsvilkår og derfor ikke udgør statsstøtte. Samtidig er det afgjort, at kapitaltilførsler fra den danske og svenske stat til PostNord på i alt 667 millioner svenske kroner ikke kan godkendes som overførsler, der er sket på markedsvilkår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum