Aalborg Universitet

Lene Tanggaard modtager højskolepris

Del

Landets højskolelærere har netop tildelt professor Lene Tanggaard Pedersen fra Aalborg Universitet årets Højskolepædagogisk Pris. Prisen får hun for sit arbejde med kreativitet, der bl.a. er med til at sætte ord på den æstetiske dannelse, et højskoleophold giver.

Professor Lene Tanggaard Pedersen fra Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet har modtaget Højskolepædagogisk Pris på 25.000 kr. i forbindelse med højskolernes årlige lærerkonference på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Her lød det bl.a. i begrundelsen, at ”hun med sin opfattelse af kreativitet som det at skabe værdi i arbejdet med den modstand, som især den sociale ramme er udtryk for, i høj grad er med til at sætte ord på den æstetiske dannelse, som et højskoleophold bibringer eleverne.”

Det er anden gang, Højskolepædagogisk Pris uddeles, og Lene Tanggaard Pedersen er stolt over, at æren denne gang tilfalder hende.

- Jeg er både stolt og ydmyg over prisen, fordi højskolerne står mit hjerte meget nært. Jeg er taknemmelig for, at højskolerne ved flere lejligheder har givet mig en chance for at formulere mig om pædagogik og i særdeleshed højskolen. Højskolerne har i de senere år markeret sig stærkt i debatten om skole og uddannelse, og jeg er glad for med denne pris fortsat at kunne bidrage til denne debat og til den pædagogiske udvikling af skoler og uddannelser. Jeg glæder mig derfor til fortsat at følge og forhåbentligt inspirere højskolerne og mange andre, siger hun.

Fakta:
- Højskolepædagogisk Pris uddeles hvert år af Folkehøjskolernes Forening i Danmark og Højskolebladet
- Formålet med prisen er at udbrede kendskabet til højskolepædagogik som et særligt pædagogisk felt.

Kontakter

Professor Lene Tanggaard Pedersen på tlf.: 4078 1200 eller på e-mail: lenet@hum.aau.dk

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Innovativt design af fundamenter til havvindmøller kan næsten halvere prisen11.7.2018 08:00pressemeddelelse

Et sugebøttefundament til en havvindmølle, der kan samles med bolte på havnen, inden det sejles ud til sin placering. Det er resultatet af et projekt mellem Aalborg Universitet, Siemens Gamesa, Universal Foundation A/S og Fred. Olsen Wind Carrier A/S. Et resultat, der kan sænke prisen på fundamentet med op til 40 procent, og som i sidste ende også vil sænke forbrugernes elregning

Demente liver op i interaktion med menneskelignende robotter, men forsker advarer mod ukritisk brug9.7.2018 08:30pressemeddelelse

Et nyt forskningsprojekt viser, at mennesker med svær demens har stor gavn af kontakt til sociale robotter. Det får dem til at live op, og de begynder at tale og blive socialt aktive. Men ifølge forskeren bag projektet, Jens Dinesen Strandbech, er der etiske udfordringer forbundet med teknologien. Der er således risiko for, at robotterne kan blive brugt til at passivisere besværlige demente borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum